HTELA DA POBEGNE KROZ PROZOR DOK JOJ RODITELJI NISU BILI TU: Detalji užasa u Obrenovcu - Poznato stanje devojčice na koju se obrušio deo zida

Autor:

Hronika

09.06.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhvatila se za jedan od nemalterisanih stubova kuće

HTELA DA POBEGNE KROZ PROZOR DOK JOJ RODITELJI NISU BILI TU: Detalji užasa u Obrenovcu - Poznato stanje devojčice na koju se obrušio deo zida

Foto: shutterstock

ilustracija

Devojčica (10) iz Obrenovca je zadobila teške povrede u subotu kada je na nju pao deo zida dok je pokušavala da izađe iz kuće. Nesreća se dogodila dok su ona i njena starija sestra bile same kod kuće, jer su njihovi roditelji otišli u Beograd zbog lekarskog pregleda.

Devojčica je, navodno, izražavajući želju da provede vreme napolju sa svojom drugaricom, odlučila da pokuša da izađe kroz prozor. U tom pokušaju, uhvatila se za jedan od nemalterisanih stubova kuće, ali nažalost, stub se obrušio na nju, navodi izvor Republike.

Posledice nesreće su bile ozbiljne. Devojčica je zadobila teške povrede, uključujući polomljene zube, slomljenu jagodičnu kost i hematom na glavi.

Sada se čeka operacija koja bi joj trebala pomoći da se oporavi. Sagovornik koji je govorio o ovom događaju istakao je da svi se nadaju najboljem za devojčicu i da veruju da će biti dobro. Takođe, dodao je da je prirodno da deca budu nestašna i da ponekad žele nešto po svaku cenu.

 

Pomoć pri padu tereta na osobu

Ako se radi o fizičkom teretu poput zida koji padne, važno je da prvo osigurate sigurnost i zdravlje svih uključenih. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Pozovite hitnu pomoć: Ako je neko povređen ili je situacija ozbiljna, odmah pozovite hitne službe kako bi pružile medicinsku pomoć.

Osigurajte bezbednost: Ako postoji opasnost od daljeg urušavanja zida ili drugih struktura, osigurajte da se svi udalje s sigurne udaljenosti. Ako je potrebno, evakuišite ljude iz oblasti opasnosti.

Procenite situaciju: Ako je moguće, procenite opseg štete i situaciju kako biste utvrdili da li postoji potreba za dodatnom pomoći ili intervencijom nadležnih službi.

Pružite prvu pomoć: Ako ima povređenih, pružite im osnovnu prvu pomoć dok ne stigne profesionalna medicinska pomoć. Ostanite smireni i pratite njihovo stanje.

Obratite se nadležnim službama: Ako je zid pao zbog neispravnosti ili oštećenja, obratite se nadležnim vlastima ili službama kako bi procenile situaciju i preduzele odgovarajuće mere.

Pružite podršku: Ako su ljudi uznemireni ili uplašeni zbog incidenta, pružite im emocionalnu podršku i utehu. Ostanite smireni i pokažite empatiju prema njihovim osećanjima.

Pomozite u čišćenju i obnovi: Nakon što se situacija smiri, možete ponuditi pomoć u čišćenju i obnovi prostora kako biste pomogli zajednici da se oporavi od incidenta.

Važno je da ostanete smireni i fokusirani u takvim situacijama, i da pružite podršku onima koji su pogođeni. Ako je potrebno, potražite dodatnu pomoć od stručnjaka ili nadležnih službi kako biste adekvatno reagovali na situaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading