HOROR U OBRENOVCU! DEO ZIDA PAO NA DEVOJČICU(10)! Teško povređena HITNO prevezena u bolnicu

Autor:

Hronika

09.06.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu

HOROR U OBRENOVCU! DEO ZIDA PAO NA DEVOJČICU(10)! Teško povređena HITNO prevezena u bolnicu

Foto: Shutterstock, Pxhere

Devojčica S. J. (10) povređena je u subotu u Obrenovcu kada je na nju pao zid. 

Kako se saznaje, deo zida je na dete pao u Ulici kapetana Petra Erića, prenosi Telegraf.

Dete je, sanitetom Hitne pomoći Doma zdravlja u Obrenovcu prevezeno na dalju dijagnostiku.

Konstatovane su joj teške telesne povrede, nakon čega je zadržana na daljem lečenju.

U toku je istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu.

 

Pomoć pri padu tereta na osobu

Ako se radi o fizičkom teretu poput zida koji padne, važno je da prvo osigurate sigurnost i zdravlje svih uključenih. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Pozovite hitnu pomoć: Ako je neko povređen ili je situacija ozbiljna, odmah pozovite hitne službe kako bi pružile medicinsku pomoć.

Osigurajte bezbednost: Ako postoji opasnost od daljeg urušavanja zida ili drugih struktura, osigurajte da se svi udalje s sigurne udaljenosti. Ako je potrebno, evakuišite ljude iz oblasti opasnosti.

Procenite situaciju: Ako je moguće, procenite opseg štete i situaciju kako biste utvrdili da li postoji potreba za dodatnom pomoći ili intervencijom nadležnih službi.

Pružite prvu pomoć: Ako ima povređenih, pružite im osnovnu prvu pomoć dok ne stigne profesionalna medicinska pomoć. Ostanite smireni i pratite njihovo stanje.

Obratite se nadležnim službama: Ako je zid pao zbog neispravnosti ili oštećenja, obratite se nadležnim vlastima ili službama kako bi procenile situaciju i preduzele odgovarajuće mere.

Pružite podršku: Ako su ljudi uznemireni ili uplašeni zbog incidenta, pružite im emocionalnu podršku i utehu. Ostanite smireni i pokažite empatiju prema njihovim osećanjima.

Pomozite u čišćenju i obnovi: Nakon što se situacija smiri, možete ponuditi pomoć u čišćenju i obnovi prostora kako biste pomogli zajednici da se oporavi od incidenta.

Važno je da ostanete smireni i fokusirani u takvim situacijama, i da pružite podršku onima koji su pogođeni. Ako je potrebno, potražite dodatnu pomoć od stručnjaka ili nadležnih službi kako biste adekvatno reagovali na situaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading