PRETIO ZAGORKI DOLOVAC! Muškarcu određeno zadržavanje!

Autor:

Hronika

29.05.2024

23:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je, kako se navodi, večeras kontinuirano pretnjama po život i telo ugrozio sigurnost Vrhovnog javnog tužioca Republike Srbije.

PRETIO ZAGORKI DOLOVAC! Muškarcu određeno zadržavanje!

Foto: Više javno tužilaštvo

Treće osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu večeras je dalo nalog MUP-u i Upravi granične policije da odredi zadržavanje osumnjičenom S.Ž. (1979) zbog ugrožavanja sigurnosti Vrhovnog javnog tužioca Republike Srbije Zagorke Dolovac.

- Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu večeras je dalo nalog MUP RS, Upravi granične policije da odredi zadržavanje osumnjičenom S.Ž. (1979) zbog izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika učinjenog na štetu Vrhovnog javnog tužioca Republike Srbije, Zagorke Dolovac - piše u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni je, kako se navodi, večeras kontinuirano pretnjama po život i telo ugrozio sigurnost Vrhovnog javnog tužioca Republike Srbije.

On će biti priveden u prostorije Trećeg osnovnog javnog tužilaštva radi saslušanja.

Zagorka Dolovac se nalazi na čelu Vrhovnog javnog tužioca Republike Srbije od 2010. godine i ovo joj je treći mandat. Naime, novi šestogodišnji mandat Zagorke Dolovac počeo je u januaru 2022. godine.

Dolovac je rođena u Novom Sadu, završila je gimnaziju u Sremskim Karlovcima, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1989. godine, a pravosudni uspit je položila 1992. godine.

Od 2004. do 2007. bila je zamenik okružnog javnog tužioca u Novom Sadu, od 2007. do 2009. nalazila se na mestu v.d. okružnog javnog tužioca u Beogradu, a od 1. januara 2010. je Republički javni tužilac.

Javnog tužioca na predlog Vlade bira Narodna skupština sa liste kandidata koje utvrđuje Državno veće tužilaca i na period od šest godina.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading