"KAKO LI JE RODITELJIMA IZ "RIBNIKARA", KAD JE NAMA OVAKO": Pedagoškom asistentu koji je u vrtiću u Odžacima zlostavljao decu produžen pritvor!

Autor:

Hronika

29.05.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni pretres bio je pun emotivnog naboja roditelja koji su došli da svedoče o strahotama koje su njihova deca proživljavala.

"KAKO LI JE RODITELJIMA IZ "RIBNIKARA", KAD JE NAMA OVAKO": Pedagoškom asistentu koji je u vrtiću u Odžacima zlostavljao decu produžen pritvor!

Foto: Društvene mreže

Pedofil iz Odžaka

Pedagoški asistent I. O. suočava se sa ozbiljnim optužbama za seksualno zlostavljanje dece u vrtiću u Odžacima. Nakon hapšenja u maju 2023. godine, njemu je produžen pritvor do dalje odluke suda, a glavni pretres je zakazan za 11. jun 2024. godine.

Razlozi za produženje pritvora leže u postojanju osobitih okolnosti koje upućuju na mogućnost ponavljanja krivičnih dela ukoliko bi bio pušten na slobodu, kao i zbog uznemirenja javnosti i moguće ugroze pravičnog vođenja krivičnog postupka.

Bolna svedočenja i emotivni naboj

Roditelji su dali potresna svedočenja o strahotama koje su njihova deca doživljavala, opisujući susrete sa optuženim i njegov nedostatak kajanja. Svedoci su istakli emotivni naboj i šok prisutnih tokom svedočenja, dok su se suočavali sa bolnim detaljima zlostavljanja koje su njihova deca pretrpela.

Prema nezvaničnim saznanjima, glavni pretres 26. marta, ali i 29. marta bio je pun emotivnog naboja roditelja koji su došli da svedoče o strahotama koje su njihova deca proživljavala.

Roditelji su ulazili jedan po jedan, davali iskaze i suočavali se sa osobom koja im je mesecima seksualno uznemiravala i zlostavljala decu u vrtiću.

- Kada sam se srela oči u oči sa njim nekako sam dobila snagu da kažem sve. Kao da mi je neki veliki teret pao sa srca. On je pak gledao u mene bez trunke kajanja, pogled mu je bio prazan - ispričala je za "Blic" jedna majka.

Kako dodaje, na potresna svedočenja roditelja niko nije ostao imun.

- Gledala sam u oči prisutnih, službenika suda i svih onih koji su slušali naša svedočenja. Oni su bili preneraženi. Otvorenih usta od šoka slušali su strašne detalje. Dok smo zajedno čekali ispred sudnice da budemo jedno po jedno pozvani, osećaj ne može ni da se opiše. Ljudi u sudu su se došaptavali gledajući nas, mogli smo da čujemo samo poneko tiho izrečeno: "Strašno" ili "Jadni ljudi". Verujte, tada sam pomislila, kako li je onim roditeljima iz Ribnikara što su zauvek izgubili svoju decu kada je nama ovako? - ispričala je bez zadrške naša sagovornica.

Otkriće i širenje zlostavljanja

Prva saznanja o zlostavljanju dece došla su kada je jedan četvorogodišnji dečak prijavio roditeljima da ga je I. O. fotografisao. Nakon potvrde psihologa o verodostojnosti dečakovog iskaza, slučaj je dobio na težini, a kada su roditelji razgovarali sa svojom decom, broj zlostavljanja je rapidno porastao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading