UPECAO KAŠIKARU! Dečko iz Dunava izvukao EKSPLOZIV, pa ga bacio u kantu za smeće! (FOTO)

Autor:

Hronika

25.05.2024

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad se čekaju stručni timovi da dođu i izvade je .

UPECAO KAŠIKARU! Dečko iz Dunava izvukao EKSPLOZIV, pa ga bacio u kantu za smeće! (FOTO)

Foto: Shutterstock

U Starim Banovcima večeras je jedan tinejdžer kod plaže Venecija "upecao" kašikaru, objavljeno je na Instagram stranici 192.

 

 

Kako je objavljeno, dečko je kašikaru našao kod plaže Venecija i ubacio je u kantu za smeće

- Sad se čekaju stručni timovi da dođu i izvade je - navedeno je.

Podsećamo, sredinom marta u ataru zaplanjskog sela Taskovići, meštani su policiji prijavili pronalazak nekoliko bombi "kašikara" koje su primetili kraj puta u šiblju.

Odmah po prijavi, policija je obezbedila mesto dok nisu stigle antidiverzione jedinice koje su uspešno uništile eksplozivne naprave.

Meštani sela Taskovići su svojom brzom reakcijom i prijavljivanjem prisustva bombi omogućili policiji da preduzme odgovarajuće mere bezbednosti. Njihova saradnja sa nadležnim organima je doprinela bezbednom rešavanju ove situacije.

Ručna bomba, kašikara ili granata, eksplozivna naprava koja se baca rukama. Služi za uništavanje, privremeno i trajno onesposobljavanje, i omamljivanje žive sile, kao i uništavanje materijalnih dobara. Bombu aktivira rukovaoc na odloženo a određeno vreme, ili udar o tlo, odnosno čvrst predmet. 

Bomba ima ove osnovne delove: telo, upaljač-(inicijalna kapisla-detonator), osigurač, eksplozivno punjenje.

Udar u inicijalnu kapislu-detonator proizvodi varnicu koja pali eksplozivno punjenje. Eksplozija punjenja, zavisno o jačini i nameni bombe, rasprskuje metalne delove tela i sadržinu bombe i tako izvršava bojevo dejstvo. Eksplozivno punjenje stvara pritisak koji rasprskuje telo bombe i tako čini njeno bojevo dejstvo na živu silu i materijalna dobra. Osigurač sprečava neželjeno aktiviranje bombe. Formacijski je obavezna u sastavu naoružanja vojnika kao i policijskih snaga posebnih namena. Granatiri (bombaši) su rukovaoci specijalizovani za bacanje bomb

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading