POLICIJA UHAPSILA OSUMNJIČENE ZA SERIJU KRAĐA U NIŠU: Protiv mladića i devojke biće podnete krivične prijave

Autor:

Hronika

25.05.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija izvršila pretrese stanova koje osumnjičeni koriste.

POLICIJA UHAPSILA OSUMNJIČENE ZA SERIJU KRAĐA U NIŠU: Protiv mladića i devojke biće podnete krivične prijave

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ, Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu sproveli su akciju koja je rezultirala rasvetljavanjem serije krađa. Prema nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, protiv mladića (22) iz Aleksinca i devojke (18) iz okoline ovog grada biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo krađa.

Prema saopštenju PU Niš, njih dvoje su u prethodnom periodu, u više navrata, iz jedne prodavnice sportske opreme u Nišu, ukrali veću količinu brendirane sportske garderobe. Policija je izvršila pretrese stanova koje osumnjičeni koriste, gde su pronađeni magneti za uklanjanje takozvanih "zujalica" sa robe, kao i ukradene predmete. Ukradena roba će biti vraćena vlasniku, dok će protiv osumnjičenih biti pokrenut krivični postupak.

Kazne za krađu u Srbiji zavise od različitih faktora, uključujući vrednost ukradene imovine, okolnosti krivičnog dela i prethodni dosije optuženog. Opšte, kazne mogu uključivati novčane kazne, zatvorske kazne ili kombinaciju oba.

Za manje krađe, kao što su sitne krađe ili krađe sa malom vrednošću ukradene imovine, može se izreći novčana kazna ili uslovna osuda. Za ozbiljnije krađe, poput pljačke ili organizovane krađe, mogu se izreći zatvorske kazne koje variraju u trajanju u zavisnosti od težine dela.

Pored toga, zakon takođe može predvideti obavezan povraćaj ukradene imovine ili naknadu štete žrtvi. Ovo se često primenjuje u slučajevima kada se ukradena imovina može identifikovati i vratiti vlasniku.

U svakom slučaju, sudija će uzeti u obzir sve relevantne činjenice i okolnosti prilikom određivanja kazne, sa ciljem da se postigne pravična i proporcionalna kazna u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading