LAŽNIM ČEKOVIMA OJADIO FIRME U BEOGRADU! Evo kako je razradio šemu, ali i šta ga posle svega čeka!

Autor:

Hronika

24.05.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javni tužilac je predložio nadležnom sudu da I. B. oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora od godinu i po dana i na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara

LAŽNIM  ČEKOVIMA OJADIO FIRME U BEOGRADU! Evo kako je razradio šemu, ali i šta ga posle svega čeka!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Hippopx

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo optužni predlog protiv okrivljenog I. B. (49) zbog sumnje da je od 19. aprila do 13. jula 2015. lažnim čekovima počinio prevaru na konto koje je inkasirao 130.000 dinara.

On se, kako je saopšteno, tereti za produženo krivično delo prevara.

- Okrivljeni je, kako se sumnja, na ime plaćanja različite vrste robe iz prodajnog asortimana oštećenih privrednih društava predavao falsifikovane čekove jedne banke, koje je lično popunjavao i potpisao lažnim imenom i prezimenom. Na taj način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 129.999 dinara. Javni tužilac je predložio nadležnom sudu da I. B. oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora od godinu i po dana i na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara - saopštili su iz Tužilaštva.

Podsećamo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova odredilo je danas zadržavanje trajanju od 48 sati prema advokatu I.B.I. (35) i S.P. (32 godine) zbog postojanja sumnje da su u periodu od oktobra 2023. godine do aprila 2024. godine prevarili troje ruskih državljana.

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni su u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Republike Srbije, tri ruska državljanina koji su deponovali iznos od 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičene.

Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli državljanstvo Republike Srbije, niti je novac vraćen postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo Prevara iz čl. 208 st. 4 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading