MOLBA MAJKE MLADIĆA KOJI JE POGINUO U SURČINU! Nakon što ga je policajac pokosio na pešačkom TRAŽILA SAMO JEDNO na društvenim mrežama! (FOTO)

Autor:

Hronika

24.05.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesrećna majka se obratila svojim prijateljima!

MOLBA MAJKE MLADIĆA KOJI JE POGINUO U SURČINU! Nakon što ga je policajac pokosio na pešačkom TRAŽILA SAMO JEDNO na društvenim mrežama! (FOTO)

Foto: Facebook, Shutterstock

Stefan S. (23) poginuo je u strašnoj saobraćajnoj nesreći sinoć u Surčinu kada je na njega naleteo pijani vozač, pripadnik MUP-a. Prema saznanjima Republike, policajac koji je izazvao nesreću je Miljan Mirčić, operativac iz policijske stanice Novi Beograd.

Osumnjičeni je imao oko 0,5 promila alkohola u krvi. Svedoci kažu da je udarac bio toliko snažan da je Stefanu odletela patika s noge. Prema nezvaničnim podacima, nesreći je, osim alkohola, "kumovala" i velika brzina kojom se policajac kretao.

Nesreća se dogodila sinoć u oko 19.31 u Vojvođanskoj ulici u Surčinu i Stefan je odmah transportovan u "E" odeljenje Urgentnog centra nakon čega je konstatovano da ima unutrašnje krvarenje.

Sinoć nakon nesreće je Stefanova majka i molila za pomoć putem društvenih mreža.

- Ako ima neko neku vezu u Urgentnom novom delu, Stefana mog sina je udario auto.Molim za svaku info, hvala - napisala je potresena majka noćas.

Foto: Facebook

Objava Stefanove majke

Podsećamo, Stefan S. (23) preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu nakon što ga je sinoć u Surčinu udario M.M. (31) vozeći "škodu". On je uhapšen nakon nesreće, a dežurni tužilac naredio je da se "škoda" odveze na tehnički pregled.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove, uz obavezu da se što pre moguće vrati na mesto nezgode.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading