PAS ODGRIZAO DETETU (12) PRST NA RUCI: Horor na Voždovcu!

Autor:

Hronika

23.04.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se dogodilo kod poznatog restorana.

PAS ODGRIZAO DETETU (12) PRST NA RUCI: Horor na Voždovcu!

Foto: Shutterstock

Danas pre podne kod jednog restorana na Voždovcu, dete od 12 godina je napao pas.

Odgrižen mu je prst na ruci.

Nakon ujeda psa, prvo treba da operete ranu sapunom i vodom nekoliko minuta kako biste uklonili bakterije. Zatim je potrebno da je dezinfikujete alkoholom ili jodom. Ako je ujed dubok ili krvavi, obavezno potražite medicinsku pomoć.


Potražite medicinsku pomoć
Ukoliko je ujed ozbiljan, odmah se obratite lekaru. Lekar će proceniti da li je potrebno primeniti vakcinaciju protiv besnila ili antibiotike radi sprečavanja infekcije.

Pratite simptome
Bilo da ste primili medicinsku pomoć ili ne, važno je da pratite simptome kao što su otok, crvenilo, bol ili povišena temperatura. Ukoliko primetite bilo kakve znakove infekcije, odmah se javite lekaru.

Kontaktirajte vlasnika psa
Ukoliko poznajete vlasnika psa, važno je da razgovarate s njim o vakcinaciji psa i da proverite da li je pas imao redovne vakcinacije protiv besnila.

Prijavite slučaj
Ukoliko je pas nepoznat ili divlji, trebalo bi da prijavite slučaj veterinarskoj ili lokalnoj zdravstvenoj službi kako bi se preduzele odgovarajuće mere kontrole besnila i zaštite drugih ljudi od potencijalne opasnosti.

U slučaju ujeda psa, brza i odgovarajuća reakcija može značajno smanjiti rizik od infekcije i ubrzati proces oporavka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading