KOSTA STREPI OD JEDNOG DATUMA: "Nijednog trenutka ne žali ubijene...monstrum ima samo monstruozne misli"

Autor:

Hronika

23.04.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari, medicinske sestre i policija koja ga čuvaq uvideli su da se dečak ubica ovih dana ponaša drugačije.

KOSTA STREPI OD JEDNOG DATUMA: "Nijednog trenutka ne žali ubijene...monstrum ima samo monstruozne misli"

Foto: ST-N Pancic, privatna arhiva

Kosta Kecmanović, dečak ubica koji je pre skoro godinu danu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koju je pohađao, ubio devetoro učenika i školskog čuvara, šokirao je više puta zaposlene u Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu gde je u toku njegova psihijatrijska opservacija. Njegovo ponašanje je promenljivo i u skladu sa raspoloženjem. Ovih dana Kosta pokazuje uznemirenost zbog dana koji slede. Njega posebno dotiče razmišljanje o 3. maju danu kada je napravio masakr, ali što najviše šokira je da on o tom danu ne misli kao danu najuveće tuge i danu kada je pomahnitao i realizovao svoj bolesni plan. 

- Kosta o trećem maju, danu u kojem je u crno zavio Beograd i Srbiju, a večnom tugom obojio čitave živote porodica 10 svojih žrtava, misli kao o danu koji mu je promenio život onako kako on nije hteo. On nijednog trena ne žali ubijene, već sebe. On je prema svojoj zamisli trebalo da bude na slobodi i da nastavi život kakav je ranije imao. Očigledno je želeo da pokaže da on može da radi šta hoće čak i da ubije jer je maloletan i neće  da odgovara za to, ali ga je u realnosti sačekala druga situacija. Kao opasan po okolinu i sebe Kosta je hospitalizovan-  ispričao je izvor Republike i Srpskog telegrafa upoznat sa dešavanjima na klinici na kojoj Kecmanović boravi. 

 Nikola Mutić, Privatna arhiva
Kecmanović je u školu doneo čitav arsenal naoružanja

Kako smo ranije pisali, Kosta Kecmanović je imao posebne prohteve kada su pitanju "praznični dani", hrana, pa čak i predmeti za razonodu i zabavu.

O masakru za nezapamćen zločin u režiji maloletnika i godinu dana kasnije neprestano bruji svet.

Podsetimo, učenik sedmog razreda, star 13 godina, došao je kobnog jutra u školu kasneći na prvi čas. Pucao je iz pištolja svog oca u tri devojčice na holu škole i školskog čuvara ubivši ih na mestu. U svom razredu je potom ubio  šestoro vršnjaka, petoro ranio kao i nastavnicu istorije. Otac dečaka, do tog momenta ugledni doktor- uhapšen je istog dana zbog neobezbeđivanja oružja. Protiv njega se vodi krivični postupak pred Višim sudom u Beogradu , gde se istovremeno sudi i majci dečaka, uspešnom genetičaru jer su njeni otisci nađeni na municiji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Leka

23.04.2024 21:17

On je naucen da moze da radi sta hoce, i da se ne obazire ni nakoga. Izivljavanje level 100. Sto je najgore nastavice da se izivljava nad svima i svugde.

Odgovori 21 5
Paja

25.04.2024 09:35

@Leka - @Leka, a cemu su nauceni svi oni koji su ga maltretirali? Npr, cemu je nauceno dete koje sve drugare pozove na rođendan samo njega ne, cemu je nauceno dete koje mu se ruga i zove ga streber, cemu je nauceno dete koje je ispred elitnog Ribnikara napisao Kosta Kecmane pederu itd itd.... Ne opravdavam njegov cin i zlocin, samo odgovori cemu su ta ostala deca naucena i ko ih je tome ucio!?