ŠPANIJA IZRUČUJE VELJINOG VOJNIKA UBIO DVA "ŠKALJARCA" U ATINI: Pucač Belivukove i Miljkovićeve ekipe stiže u Srbiju

Autor: NENAD VELJOVIĆ

Hronika

22.04.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milinka Brašnjovića svedoci naveli kao egzekutora u ubistvu Igora Dedovića i Stevana Stamatovića

ŠPANIJA IZRUČUJE VELJINOG VOJNIKA UBIO DVA "ŠKALJARCA" U ATINI: Pucač Belivukove i Miljkovićeve ekipe stiže u Srbiju

Foto: ST/Nemanja Pančić, Mup, Printscreen

U Španiji je pokrenut postupak za izručenje Milinka Brašnjovića Srbiji, osumnjičenog za učešće u likvidacijama pripadnika "škaljarskog klana" u Grčkoj i Srbiji. Njega je okrivljeni saradnik u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić označio kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.
Brašnjović je član optuženih 19 pripadnika "kavačkog klana" čije su vođe, prema optužnici, Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Darko Šarić. Brašnjović je uhapšen u Španiji krajem februara. Ovaj član grupe Veljka Belivuka bio je blizak i sa "vračarskim klanom".

PRVI PRIŠAO ŽRTVAMA


O njemu je na suđenju grupi Belivuka i Marka Miljkovića, osim Lalića, govorio i svedok-okrivljeni Nikola Spasojević. On je potvrdio da je posle ubistva u Atini, dva puta Ljubomiru Lainoviću i Brašnjoviću nosio novac u Makedoniju.
- Prvi put sam nosio 9.600 evra. Odneo sam novac u Skoplje i saznao konkretnije detalje ubistva. Rekli su da su prvo prišli za pogrešan sto, a posle toga su mi objasnili da je Milinko Brašnjović prvi prišao Dedoviću i, kako je rekao, "prosuo sam mu glavu u supu". Kada je Stamatović krenuo na Brašnjovića, Lainović je ubio Stamatovića - naveo je Spasojević u sudnici.
Brašnjović je bio i akter jedne filmske prevare.

UZELI PARE ZA LAŽNU SMRT


Prema rečima Srđana Lalića, njegovu likvidaciju su inscenirali i za to od "škaljarskog klana" naplatili 200.000 evra! O Brašnjovićevoj sudbini ništa se nije znalo godinama, a spekulisalo se da su ga pripadnici klana možda i ubili.
Svedočeći o zločinima zloglasnog klana koji je uhapšen 4. februara 2021. Lalić je otkrio da su imali "krticu" među "škaljarcima" koja je poverenje stekla tako što je vođama "škaljarskog klana" obećala da može da otme i ubije Brašnjovića. Oni su to, prema tvrdnjama svedoka-okrivljenog, prihvatili i platili 200.000 evra.
- Izrežirali smo sve, ja sam kupio lažnu krv, koja se koristi na filmskim setovima, polili smo i razmazali po stanu, a u blizini kuće braće Budimir (optužena braća Miloš i Marko Budimir, prim. aut) iskopali smo rupu i slikali ga kao mrtvog - otkrio je Lalić kako su, preko insceniranog ubistva Brašnjovića, uspeli da ubace krticu u suprotstavljeni klan i preko nje dobijaju sve informacije.



Lainović se previše hvalio


Brašnjovićev saučesnik Ljubomir Lainović je, prema onome što se čulo na suđenju Belivukovoj ekipi, ubijen. Zvicerovim kompanjonima nije se svidelo što je previše počeo da priča o zločinima i da se hvali, pa su doneli odluku da ga likvidiraju. Prema jednoj verziji ubijen je na Kosmetu, a prema drugoj u Crnoj Gori. Njegovo telo nije nađeno.

 


Likvidirani pred ženama i decom


Ubistvo u Atini odigralo se 19. januara 2020. kada su u jednom restoranu u Atini Dedović i Stamatović večerali sa suprugama i decom. U jednom trenutku u restoran su ušetala četvorica muškaraca koja su prišla stolu i rasporedila se oko njega nakon čega su izgovorila nekoliko reči na srpskom. Posle toga iz pištolja su ispalili rafal u dvojicu "škaljaraca". Grčki istražitelji su tada ispričali da su ubice po opisu očevidaca izgledali kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Nakon pucnjave okrenuli su se i izašli iz lokala. S obzirom na to da su bez greške počinili brutalnu likvidaciju, istražitelji su smatrali da su iskusni i precizni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading