OTKRIVEN IDENTITET SRBINA KOJI JE BAČEN U MORE U TOKU ŠVERCOVANJA KOKAINA U ŠPANIJI! Pošiljka vredna 20 miliona evra (FOTO)

Autor:

Hronika

21.04.2024

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika akcija španske policije razbila međunarodnu mrežu trgovine drogom.

OTKRIVEN IDENTITET SRBINA KOJI JE BAČEN U MORE U TOKU ŠVERCOVANJA KOKAINA U ŠPANIJI! Pošiljka vredna 20 miliona evra (FOTO)

Foto: Printscreen You Tube

Početkom ovog meseca, španska policija je sprovela veliku akciju koja je rezultirala razbijanjem jedne od najvećih mreža za trgovinu drogom. Ova kriminalna organizacija koristila je takozvanu afričku rutu za krijumčarenje droge, a među uhapšenim članovima ove bande je i državljanin Srbije, Radomir Z.

Uhapšen nakon napada na člana posade i pokušaja uništenja kokaina

Prema navodima lokalnih medija, Radomir Z. je uhapšen 5. aprila nakon što je izvršio napad nožem na člana posade broda. Incident se dogodio kada je član posade pokušao da baci kokain u more nakon što su ih policija opkolila. Radomir Z. je navodno napao člana posade kako bi sprečio uništavanje droge, a kasnije je uhapšen kada je bačen u more.

Foto: Printscreen You Tube

Brod

- Brod je isplovio je u martu iz Kartahene natovaren stokom i 1.200 kilograma kokaina, koji je bio sakriven u jednom delu broda koji je dugačak  204 metra. U posadi broda bio je srpski državljanin Radomir Z., koji je bio zadužen da čuva zalihe droge u ime istočnoevropske organizacije kojoj je, kako se sumnja poslata ova pošiljka vredna 20 miliona evra na crnom tržištu.- piše lokalni portal. 

Kako navode brod je prešao Atlantik da bi pristao na sledeće odredište, Egipat, nakon što je prešao Gibraltarski moreuz.

-Dok se približavao poluostrvu, negde između Uelve i Kadiz , krijući se, u susret su im išli policajci. Na brodu za drogu bila su dva Galicijana i jedan čovek iz Kadisa. Ivan Abal, sa sedištem u Baru, sa nadimkom El Rubio, i Santjago R., iz Kambadosa , navodno su bili galicijski glumci. Prema informacijama iz istrage Rubio je bio na čelu posade i na kormilu, koje je kontrolisalo više od 600 konja koji su pokretali čamac.- ističe portal "Lavozdegalicia"

Prema njihovim rečima, prvi deo plana je dobro prošao.

- Sastali su se na otvorenom moru sa brodom gde su uzeli najmanje 627 kilograma kokaina od 1.200 utovarenih na ovaj brod pre nego što su isplovili sa kolumbijskih Kariba. Srbin Radomir Z. ukrcao se na jedrilicu sa dvojicom Galicijana i Kadižaninom kako bi nastavili da obezbeđuju bezbednost zaliha. Čamac sa drogom je potom krenuo ka Španiji. Put do Poluostrva je bio miran. Međutim, 5. aprila na moru su ih presreli policijski čamci i helikopteri- piše pomenuti portal i dodaje: 

-Jedan od dvojice Galicijana je shvatio da je rešenje za njihove probleme bilo bacanje robe u more . Bala je bilo malo, manje od pet, ali to je iznerviralo Radomira Z., koji zapravo trebao da drogu prati i svojim životom čuva svaki gram. Prema informacijama iz istrage, Radomir se tada bavcio na čoveka koji je bacao drogu u more napao ga je nožem koji je imao kod sebe. Tom prilikom zadao mu je nekoliko posekotina i udaraca, dok je vozač čamca pokušavao da pobegne policiji u jednom trenutku Radomir je ispao sa čamca i završio je u vodi. Odmah ga je policija uhapsila a potera za čamcem je nastavljena- pišu lokalni mediji i dodaju da su i ostali članovi posade ubrzo uhapšeni, a droga zaplenjena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading