SRBIN SKOČIO U MORE BEŽEĆI OD POLICIJE: "Pao" zbog droge, a saradnici bacali kokain u vodu kako bi se oslobodili tereta! AKCIJA "ČAVKA"

Autor:

Svet

17.04.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija hapšenja bila je vrlo dramatična, s obzirom na to da su narko-dileri pokušali da pobegnu.

SRBIN SKOČIO U MORE BEŽEĆI OD POLICIJE: "Pao" zbog droge, a saradnici bacali kokain u vodu kako bi se oslobodili tereta! AKCIJA "ČAVKA"

Foto: Shutterstock

U akciji kodnog naziva Grajuela (Čavka), španska policija je razbila jednu od najvećih mreža za trgovinu drogom koja je koristila takozvanu afričku rutu. Među članovima ove bande, koja se bavila švercom droge, nalazili su se i državljani Srbije. Ukupno je u ovoj akciji koja je trajala duže vreme, zaplenjeno četiri tone hašiša i 627 kilograma kokaina, a poslednje u nizu hapšenje dogodilo se u blizini plaže Matalaskanas u provinciji Uelva, kada su lisice stavljene jednom državljaninu Srbije.

Akcija hapšenja bila je vrlo dramatična, s obzirom na to da su narko-dileri pokušali da pobegnu. Policija je nadgledala brod koji je dolazio iz Lisabona, na kome je bilo petoro trgovaca drogom, među kojima je bio i jedan državljanin Srbije. Kako prenose španski mediji, narko-dileri su pokušali da se otarase tereta, bacajući pakete sa kokainom u more kako bi olakšali plovilo i pobegli.

- Policija je motirla na brod koji je dolazio iz Lisabona. Na njemu je bilo petoro trgovaca drogom, od kojih je jedan državljanin Srbije, jedan je poreklom iz provincije Kadiz, a preostala dvojica su iz Galicije. Kada su narko-dileri shvatili da im je policija za petama, pobacali su pakete sa kokainom u more, kako bi olakšali plovilo i kako bi mogli brže da pobegnu - kažu španski mediji.

Bacanje tovara u vodu dovelo je do sukoba među dilerima, a prema jednoj verziji događaja, Srbin je čak napao nožem svog saradnika iz Kadiza u nameri da ga spreči da baci kokain. Nakon međusobnog obračuna, trojica Španaca su Srbina bacila u more kako ih ne bi ometao u bekstvu. Prema drugoj verziji, Srbin je sam skočio u more kako bi se spasao, dok su njegovi saradnici uspeli da pobegnu "narko-čamcem".

Prema jednoj verziji, Srbin je u jednom trenutku napao nožem svog saradnika iz Kadiza. To je uradio u nameri da ga spreči da baci kokain. Međutim, tokom međusobnog obračuna, trojica Španaca su Srbina bacila u more kako ih ne bi ometao u bekstvu. Prema drugoj verziji, nakon sukoba sa saradnicima, Srbin je sam skočio u more kako bi se spasao - navode izvori i dodaju da je ishod u svakom slučaju bio hapšenje Srbina i zaplena 627 kilograma kokaina - navode španski mediji.

Operacija Grajuela sprovedena je na teritoriji Španije i Portugala, a rezultirala je hapšenjem 19 osoba, od kojih je 12 već od ranije bilo u zatvoru. U okviru ove akcije, inspektori su pretresli 24 kuće i zaplenili 1,4 miliona evra u kešu, 19 luksuznih vozila, kao i pet čamaca. 

- Što se tiče njegovih saradnika, oni su uspeli da svojim "narko-čamcem" pobegnu policiji i za njima se i dalje traga. Inače, svi oni su pod istragom u okviru akcije Grajuela - objašnjavaju izvori.

Sveukupno je u akciji učestvovalo 250 agenata, a istražitelji su uspeli da dokažu da je ova narko-grupa odgvorna za šverc četiri tone hašiša i 627 kilograma kokaina. Sedište organizovane kriminalne grupe bilo je u Lisabonu.

- U operaciji je učestvovalo 250 agenata. Istražitelji su uspeli da dokažu da je ova narko-grupa odgvorna za šverc četiri tone zaplenjenog hašiša i 627 kilograma kokaina. Sedište organizovane kriminalne grupe bilo je u Lisabonu - saopštili su iz policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading