OVO JE PORODILJA KOJA JE UMRLA U VRANJU: Majka četvoro dece, lekari uspeli da spasu bebu

Autor:

Hronika

21.04.2024

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatražena je obdukcija porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

OVO JE PORODILJA KOJA JE UMRLA U VRANJU: Majka četvoro dece, lekari uspeli da spasu bebu

Foto: Privana arhiva

Zdravstveni centar Vranje još se nije oglasio zvaničnim saopštenjem o smrti porodilje koja je pre nekoliko dana preminula u porođajnoj sali nakon komplikacija nastalih tokom porođaja.

Porodilja X. A. (37), majka četvoro dece, sahranjena je u petak u selu Ašane kod Preševa.

Porodica preminule porodilje, uprkos gubitku, "veoma je zahvalna lekarima koji su uspeli da spase bebu", kaže porodični prijatelj za Telegraf.

On dodaje da je pokojna X. A, kako je nejmu poznato, imala srčane probleme.

- Koliko sam ja upoznat, imala je navodno neke zdravstvene probleme. Neki od njenih članova porodice su bili prisutni sve vreme u bolnici i po mojim saznanjima bilo je dva ili tri ginekologa, par anesteziologa, kardiolog, ali usled problema nisu mogli da joj spasu život. Znam da je porođaj vodio doktor Dragan Veličković i da navodno nemaju zamerke na njegov rad. Njen suprug radi u Švedskoj i koliko sam upoznat, zahvalni su što su doktori ipak uspeli da spase dete - kaže ovaj čovek iz okoline Preševa.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da bi u nedelju trebalo da bude saslušan doktor Veličković. Zatražena je obdukcija porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Utvrđuju se okolnosti kako je porodilja preminula. U Zdravstvenom centru u Vranju urađena je unutrašnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija. Očekuju se rezultati, a o svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading