UHVAĆEN PAS KOJI JE IZUJEDAO DECU U NIŠU! Deca zadobila povrede ruku

Autor:

Hronika

18.04.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče su meštani Gabrovca apelovali na službu Zoo higijene JKP "Mediana" da što pre reaguju i uhvate sve pse lutalice

UHVAĆEN PAS KOJI JE IZUJEDAO DECU U NIŠU! Deca zadobila povrede ruku

Foto: shutterstock

Danas su ekipe Zoo higijene niškog komunalnog preduzeća "Mediana" uspele da uhvate psa koji je juče napao desetogodišnju učenicu i dvanaestogodišnjeg učenika u školskom dvorištu u Gabrovcu.

Direktor JKP "Mediana", Ivan Mihajlović, izjavio je za Telegraf da je pas čipovan, ali da zaposleni u Zoo službi još nisu uspeli očitati čip kako bi utvrdili ko je vlasnik, zbog agresivnosti životinje.

Juče su meštani Gabrovca apelovali na službu Zoo higijene JKP "Mediana" da što pre reaguju i uhvate sve pse lutalice, posebno onog koji je napao učenike. Istakli su da se radi o agresivnom psu koji je proteklih 15 dana, od kada se pojavio u selu, napadao ljude i decu.

Prema njihovim rečima, pas se vrlo brzo nakon što su radnici "Mediane" otišli ponovo pojavio u centru sela i blizu škole. Desetogodišnja devojčica juče je zadobila ranu od ujeda na šaci, a dečaka je pas ujeo za prst. Nakon pružene pomoći u Dečijoj hirurškoj klinici, otpušteni su na kućno lečenje. Napad na dečaka se dogodio za vreme malog odmora, dok je devojčica napadnuta za vreme velikog odmora.

Pas napao iz čista mira

Dragana i Nemanja Kovačević, roditelji desetogodišnje devojčice kažu da je njihova ćerka zadobila duboku ranu na ruci, za koju su lekari rekli da je na takvom mestu gde ne može da se ušije, već mora da se stalno previja da bi zarasla. 

Na prvo previjanje vodiće je već sutra tako da neće moći u školu, a ubuduće moraće i nju i mlađeg sina da vode u školu jer se plaše za njihovu bezbednost.

Kovačevići ističu da je njihova ćerka za vreme velikog odmora pošla sa još dve drugarice i dva druga do obližnjeg dragstora kako bi kupila užinu, kada je dotrčao veliki pas i skočio na nju.

- To kuče je iz čista mira napalo naše dete. Nije imala hranu u rukama, držala je novčanik. Zgrabilo je zubima za ruku i nije je puštalo. Ona je plakala i vrištala, međutim pas je i dalje ujedao i pokušao da je ujede i za drugu ruku. Ostala deca su se uplašila, počela su da vrište i pobegla u školu. Srećom na obližnjoj autobuskoj stanici bio je jedan stariji čovek koji pritrčao i gurnuo psa, pa je naša ćerka mogla da pobegne u školsko dvorište. Bilo je na stanici i drugih ljudi, ali samo joj je on pomogao - kaže Nemanja.

Prema njegovim rečima, vrlo brzo je u školu došla Hitna pomoć, a njegovu suprugu su pozvali da odmah dođe, pošto je ona bila slobodna, a on na poslu u prvoj smeni.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading