EVO U KAKVOM STANJU SU DEČAK I DEVOJČICA KOJE JE UJEO KANE KORSO: Oglasio se UKC Niš!

Autor:

Hronika

17.04.2024

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva ujedena deteta su pregledana u Univerzitetskom Kliničkom Centru Niš, na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju.

EVO U KAKVOM STANJU SU DEČAK I DEVOJČICA KOJE JE UJEO KANE KORSO: Oglasio se UKC Niš!

Foto: shutterstock

ilustracija

Učenica trećeg razreda i učenik petog razreda osnovne škole "Branko Radičević" u Gabrovcu kod Niša, postali su žrtve napada napuštenog psa rase Kane korso. Pas je ujeo dečaka za prst, dok je devojčicu ujeo za obe ruke, šaku i zglob iznad šake druge ruke. Pored dece, pas je jurio i pedagogicu škole, ali ona je uspela da mu pobegne. Nakon napada, učenici su zbrinuti od strane ekipe Hitne pomoći i otpušteni na kućno lečenje, prenosi Telegraf.

- Nakon detaljnog pregleda i celokupne dijagnostike, utvrđeno da je reč o površinskim ranama, bez ikakvih hirurških intervencija i uz adekvatnu terapiju, nakon previjanja, otpušteni na kućno lečenje - saopštili su u UKC Niš.

Dva ujedena deteta su pregledana u Univerzitetskom Kliničkom Centru Niš, na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju. Nakon detaljnog pregleda i dijagnostike, utvrđeno je da se radi o površinskim ranama, koje ne zahtevaju hirurške intervencije. Uz adekvatnu terapiju i previjanje, deca su otpuštena na kućno lečenje.

Reakcija škole i Hitne pomoći

Direktorka je istakla da je škola odmah reagovala i pozvala Hitnu pomoć, koja je intervenisala i pružila neophodnu medicinsku pomoć povređenim učenicima. 

- Pas je najpre za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora ujeo je devojčicu za obe ruke, ujeo je za šaku i za zglob iznad šake druge ruke. Napao je i jurio i pedagogicu, ali je uspela da mu pobegne - kazala je Radojčić.

Reakcija policije i Zoo službe

Policija i Zoo služba niškog komunalnog preduzeća "Mediana" odmah su reagovali na poziv škole. Međutim, pas nije pronađen. Direktorka Radojčić je istakla da je pas bio viđen u centru sela i pored škole, te da će ponovo zvati Zoo higijenu kako bi se rešio ovaj problem.

- Dečaku su previli prst i on je sa hraniteljicom otišao do izabranog lekara, kako bi mu tamo, ukoliko je potrebno dali tetanus, a devojčicu je zajedno sa njenom majkom ekipa Hitne pomoći prevezla do Kliničkog centra, da bi snimanjem proverili da slučajno nije zadobila ozbiljnije povrede onih koji su vidljivi - rekla je Radojčić i dodala:

- Radni Zoo higijene su tražili psa, ali nisu uspeli da ga pronađu. To je pas koga je neko ostavio u Gabrovcu i zbog koga smo mi proteklih 15 dana više puta zvali Zoo higijenu. Mi smo mala sredina i znamo da ranije ovde nije bilo tog psa. Agresivan je, napadao je proteklih dana i meštane i decu. Vrlo brzo nakon što je Zoo higijena otišla ponovo se pojavio u centru sela i pored škole. Jedino što možemo da uradimo sada je da ponovo zovemo Zoo higijenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading