OCA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE NEĆE DOVODITI U TUŽILAŠTVO: Izuzetak će biti napravljen samo u jednom slučaju

Autor:

Hronika

17.04.2024

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejanova majka Svetlana Dragijević ispitana je juče u svojstvu svedoka.

OCA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE NEĆE DOVODITI U TUŽILAŠTVO: Izuzetak će biti napravljen samo u jednom slučaju

Foto: ST/Vladimir Lukić

U Višem sudu u Zaječaru počelo je saslušanje svedoka u vezi sa ubistvom dvogodišnje Danke Ilić, za koje su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" Dejan Dragijević i Srđan Janković. Juče je u tužilaštvo dovedena Dragijevićeva majka, a bilo je reči o tome da će ponovo da bude doveden i njegov otac, koji je uhapšen zbog sumnje da je pomagao u premeštanju tela devojčice, ali to nije bio slučaj.

Kako za Telegraf.rs kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Radoslav Dragijević neće biti ponovo dovođen u tužilaštvo, osim u jednom slučaju.

- Osumnjičeni Radoslav Dragijević će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru ukoliko sam bude zahtevao da da iskaz, s obzirom na to da se prilikom prvog saslušanja branio ćutanjem - navode za Telegraf.rs iz VJT Zaječar.

Oni dodaju i da je Dejanova majka Svetlana Dragijević ispitana juče u svojstvu svedoka pred Višim javnom tužilaštvom u Zaječaru i da je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči, s obzirom na to da joj je osumnjičeni Dejan sin, a Radoslav suprug.

Podsetimo, osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković jutros su dovedeni u tužilaštvo kako bi prisustvovali iskazima koje su dali majka i otac Danke Ilić, što je njihovo zakonsko pravo, kao i kako bi mogli da, preko advokata, roditeljima devojčice postavljaju pitanja.

Podsetimo, Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodipnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, a kako nezvanično saznajemo uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

- Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi - navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading