ZAJEČARKA UHAPŠENA ZBOG NASILJA U PORODICI! Određen joj pritvor, već osuđivana za isto delo!

Autor:

Hronika

04.03.2024

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postojale su okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičena u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo, pa je iz tog razloga određen pritvor.

ZAJEČARKA UHAPŠENA ZBOG NASILJA U PORODICI! Određen joj pritvor, već osuđivana za isto delo!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

O. J. iz Zaječara uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici. Pošto je saslušana, njoj je određen pritvor do 30 dana zatvora, navodi Radio magnum.

Postojale su okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičena u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo, pa  je iz tog razloga određen pritvor.

- U ranijem periodu, prema osumnjičenoj su u pet navrata produžavane izrečene hitne mere zaštite od nasilja u porodici, a za isto delo prema istim oštećenima je već osuđivana - navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru.

Prijavite nasilje!

Zakonska je obaveza svakoga da prijavi nasilje u porodici nadležnoj instituciji. Ako ste doživeli nasilje, pored policije nasilje možete prijaviti i javnom tužilaštvu, centru za socijalni rad i zdravstvenoj ustanovi. Za dobijanje informacija ili potrebe za emotivnom podrškom, možete pozvati SOS telefon.

Bez obzira na to da li ste prijavu za nasilje podneli jednom ili više puta, institucije su dužne da postupaju po svakoj prijavi.

Nasilje možete prijaviti lično, ako ste Vi doživeli nasilje, a takođe može ga prijaviti i član Vaše porodice, prijatelj, komšija i bilo koje drugo lice. Nasilje se može prijaviti lično, u prostorijama institucije, telefonom, pismeno, putem pošte, kao i putem imejla. Prilikom prijavljivanja, možete se predstaviti ili ostati anonimni - u svakom slučaju prijava će biti razmatrana.

Kako bi dobili efikasnu zaštitu, institucije su Zakonom obavezne da sarađuju kako bi Vam obezbedile da dobijete adekvatnu zaštitu i podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading