ZAŠTO JE UBICA ALEKSANDRE PETROVIĆ ODNEO NJENE ČARAPE? Kako je monstruozni zločin iz Priboja ostao nerešen 22 godine?

Autor:

Hronika

04.03.2024

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Aleksandre Petrović iz Priboja i dalje je misterija koja već 22 godine intrigira javnost. Ovaj slučaj je potresao celu Srbiju, ostavljajući mnoga pitanja bez odgovora.

ZAŠTO JE UBICA ALEKSANDRE PETROVIĆ ODNEO NJENE ČARAPE? Kako je monstruozni zločin iz Priboja ostao nerešen 22 godine?

Foto: Privatna arhiva


Aleksandra Petrović, rođena 1985. godine, bila je izuzetno talentovana i vredna devojčica. Bila je najbolja učenica u osnovnoj školi, član recitatorske sekcije i izuzetno vredna učenica u pribojskoj gimnaziji. Posebno je isticala svoje znanje francuskog jezika, sanjajući o studiranju u Parizu.

Tragični događaj

Dan pre nego što je ubijena, Aleksandra je oduševila svoje nastavnike, prijatelje i roditelje svojim recitovanjem Bodlera na školskoj predstavi. Međutim, njen povratak kući tog dana nije završio kako je očekivala. Nakon što je otišla do obližnje prodavnice, nije se vratila kući na vreme. Otac je krenuo da je traži i pronašao je mrtvu u podrumu njihove zgrade.


Neuspešna istraga

Policija je odmah reagovala, ali istraga nije išla glatko. Očevici tvrde da su policajci proveli vreme spavajući u automobilima ispred zgrade, umesto da obezbede lice mesta. Nakon obdukcije, utvrđeno je da je Aleksandra ubijena tupim predmetom, a da nije bila seksualno zlostavljana. Interesantno je da je ubica odneo njene čarape, ostavljajući mnoge u neverici i pitanju - zašto?

Neuspeh saradnje sa Francuskom

Aleksandra je bila državljanka Francuske, te je njena baka zatražila pomoć francuske ambasade. Međutim, MUP je odbio saradnju sa francuskim inspektorima, što je izazvalo dodatnu frustraciju i bes porodice Petrović.

Propusti u istrazi

Nakon tri godine, odeća i pronađene stvari su poslate u Lion na veštačenje, ali su se veoma loše čuvale u trezorima PU Užice, što je dovelo do toga da se ništa značajno ne otkrije. Takođe, u Priboju u to vreme nije bilo sigurnosnih kamera, što je otežalo istragu.


Iako je prošlo 22 godine, ubica Aleksandre Petrović još uvek nije pronađen, a porodica i građani Priboja i dalje čekaju odgovore i pravdu za ovaj monstruozni zločin. Ova misterija i dalje ostaje otvorena, ostavljajući mnoge u strahu i neverici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading