BRAĆA POGINULA NA MOTORU! Jeziva nesreća kod Srbobrana - motocikl i automobil se DIREKTNO SUDARILI!

Autor:

Hronika

04.03.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je na mestu nezgode obavila uviđaj kojim će biti utvrđeno kako je došlo do ove saobraćajne nezgode.

BRAĆA POGINULA NA MOTORU! Jeziva nesreća kod Srbobrana - motocikl i automobil se DIREKTNO SUDARILI!

Foto: Shutterstock

Braća Darko (38) i Aleksandar (31) M. izgubila su živote u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 15 sati na putu od Srbobrana ka Drljanu, kada su se direktno sudarili motocikl na kojem su bili i putnički automobil, prema informacijama koje je objavio Informer.

Pretpostavlja se da je motorom upravljao stariji muškarac. U svakom slučaju motor se direktno sudario sa automobilom koji se kretao iz smera Srbobrana. Od siline udarca obojica muškaraca su pala sa dvotočkaša i nažalost nastradali na mestu nezgode - rekao je izvor portala upoznat sa slučajem.

U nesreći je povrede zadobio i vozač automobila.

- On je nakon sudara ostao zaglavljen u vozilu - rekao je sagovornik.

Policija je na mestu nezgode obavila uviđaj kojim će biti utvrđeno kako je došlo do ove saobraćajne nezgode. 

Oba vozila iz udesa prevezena su na vanredni tehnički pregled kako bi se utvrdilo da li su u momentu nesreće bila u ispravnom stanju.

Na mestu saobraćajne nesreće policija je izvršila uviđaj radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je do nje došlo. Vozila uključena u udes su odneta na detaljan tehnički pregled da bi se proverilo da li su u trenutku sudara bila tehnički ispravna.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove, uz obavezu da se što pre moguće vrati na mesto nezgode.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading