IZA FRIZERSKIH SALONA KRIJU SE SEKTE? Aleksandra je vrbovala sekta, tražili su od njega da UBIJE ROĐAKA ILI SEBE! Užasne sličnosti sa parom iz Novog Sada

Autor:

Hronika

03.03.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragičan slučaj samoubistva i ubistva dece u Novom Sadu

IZA FRIZERSKIH SALONA KRIJU SE SEKTE? Aleksandra je vrbovala sekta, tražili su od njega da UBIJE ROĐAKA ILI SEBE! Užasne sličnosti sa parom iz Novog Sada

Foto: youtube/printscreen


Uznemirujući događaj koji je potresao javnost desio se u Novom Sadu, gde je mladi bračni par počinio samoubistvo nakon što su ubili svoja dva sina, od samo 1 i 3 godine. Ovaj tragičan čin otvorio je mnoga pitanja o motivima i načinu života ovog para, a posebno je izazvao pažnju zbog spekulacija o njihovoj navodnoj povezanosti sa sektom "Deveti krug Sotone".

Uticaj sekte na živote mladih ljudi

Sektolog Dimitrije Paulović izneo je tvrdnje da je bračni par bio povezan sa sektom "Deveti krug Sotone", što je izazvalo dodatnu pažnju javnosti. Ovaj slučaj podsetio je i na ispovest Aleksandra Stričevića, koji je javno govorio o svojim iskustvima sa sektom "Crna Ruža". Stričević je istakao da je veoma teško izbaviti se iz kandži sekti i ukazao na neke zastrašujuće sličnosti sa novosadskim slučajem.

- Pitali su me da li ja verujem u Boga. Odgovorio sam potvrdno, onda su direktno rekli: Ako Bog postoji, zašto nije spasao tvoju sestru? - počinje svoju ispovest Aleksandar.

- Oni su bili ti koji su fizički ušli u moj život, a ne ja u njihov. Cilj je da vas nauče da mislite njihovom glavom. Od mene je zahtevano da izvršim ritualno ubistvo i da ubijem svog rođaka. Ako to ne mogu da uradim da podignem ruku na sebe - priseća se Aleksandar.


Jeza iz detinjstva: Uloga sekte u životu Aleksandra Stričevića

Stričević je otkrio da je sektu "Crna Ruža" upoznao još dok je bio u osnovnoj školi, kada su počeli da mu postavljaju zastrašujuće zahteve. On je svedočio o pritiscima koje je osećao, kao i o zahtevima da izvrši ritualno ubistvo, čak i na svoju porodicu. Svoju ispovest je završio rečima da se i danas oseća ugroženo, uprkos tome što je uspeo da se izvuče iz sektinog uticaja.

Aleksandar kaže da je u tom trenutku imao 12 godina, on dodaje i da mu je detaljno objašnjeno šta treba da uradi prilikom ubistva rođaka.

- To je bio određen broj uboda nožem. Sad ne mogu da se setim koji je to tačno broj bio, ali je tačno izgovoreno koliko puta u leđa i da treba da se nacrta taj pentagram preko trbuha i preko grudi, da tu treba da se ostave simboli. Ti simboli su zapravo abeceda ektorijanskog jezika, koji se smatra jezikom anđela - kaže Stričević.

- Samo sam se povukao, isključio sam računar. Dugo nisam pričao ni sa kim o tome. Samo se nisam pojavljivao na internetu jedno vreme uopšte i smatrao sam da sam bezbedan. Nakon toga su počeli da mi stižu mejlovi prvo, gde su se raspitivali o meni. Pitali su šta se događa, zašto se ne javljam. Posle toga ti mejlovi su postali neprijateljski. To su bile i pretnje da moram da se javim da mi se ne bi desilo nešto loše, da me ne bi progutao mrak. Onda su usledili telefonski pozivi. Ja nikad nisam ostavljao svoj broj fiksnog telefona. Kako su usledili ti pozivi to je izazvalo dosta veliki strah u meni. Puštali su razne poruke. Videlo se da su bile u pitanju snimljene poruke. To su bili krikovi - rekao je u dahu Aleksandar.


Posledice i oporavak nakon izlaska iz sekte

Stričević je istakao da je prošao kroz težak period nakon izlaska iz sekte, a da i danas oseća posledice tog iskustva. On je naglasio da deca koja su izložena uticaju sekte često trpe ozbiljne posledice, te da je neophodno pružiti im podršku i zaštititi ih od ovakvih opasnosti.

- Imao sam nevolju u suočavanju sa problemima. Sve se to dešava zbog manjka komunikacije u porodici. Deca su najlabilnija jer su još uvek u razvoju i osećaju velike nepravde u životu, osećaju velike nesigurnosti i onda kada neko pokrene priču sa njima, oni to ne kažu roditeljima. Takva priča se nastavlja i produbljuje i to ode predaleko. Često ode do krajnjih rezultata. I dan-danas imamo slučajeva samoubistva mladih, koja nikada nisu razjašnjena - rekao je Aleksandar. On je tvrdio da se oporavio, da radi i da se ne boji, ali nije siguran da i danas neko ne motri na njega. Izašao je iz svega zahvaljujući ekipi Bedema koja je decu izvlačila iz najbrutalnijih i najtežih situacija u kojima ih je zaticala.

Upozorenje javnosti: Sekte se kriju na različite načine

Ovaj slučaj je takođe skrenuo pažnju na to da sekte često deluju prikriveno, kroz različite aktivnosti poput meditacije, kurseva stranih jezika pa čak i frizerskih salona. Ovo je važno upozorenje javnosti da obrati pažnju na potencijalne znakove delovanja sekta, te da se pruži podrška osobama koje su možda izložene njihovom uticaju.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading