DETALJI TRAGIČNE NESREĆE U KAĆU: Pijana devojka presekla put motoristi i izazvala smrtonosnu nesreću!

Autor:

Hronika

02.03.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka pod dejstvom alkohola izazvala saobraćajnu nesreću u Kaću.

DETALJI TRAGIČNE NESREĆE U KAĆU: Pijana devojka presekla put motoristi i izazvala smrtonosnu nesreću!

Foto: Facebook

Jutros se u Kaću dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je tragično nastradao Dušan S. (27) nakon što ga je devojka pod uticajem alkohola udarila svojim vozilom.

Zadržavanje i saslušanje

Prema informacijama iz PU Novi Sad, devojci je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će biti saslušana povodom ovog tragičnog događaja. Prema rezultatima testiranja, utvrđeno je da je imala više od jednog promila alkohola u krvi u trenutku nesreće.

Hronologija događaja

Prema policijskim izveštajima, devojka se vraćala kući iz lokalne kafane i skretala je ka svojoj kući u glavnoj ulici kada je nesrećnom Dušanu, koji je bio na motoru Yamaha R1, presekla putanju. Nesrećni mladić zadobio je strahovite povrede od kojih je preminuo istog jutra u Kliničkom centru Vojvodine.

Izvor (Telegraf)

U saobraćaju se svakodnevno susrećemo sa velikim brojem saobraćajnih nezgoda, a jedan od glavnih uzroka ovakvih incidenta je upravo vožnja pod uticajem alkohola. Ovo je ozbiljan problem koji zahteva pažnju javnosti i strože zakonske mere kako bi se smanjio broj alkoholisanih vozača na putevima. 
 
Statistika o alkoholisanom stanju u vožnji 
 
Prema istraživanjima, svaka treća saobraćajna nesreća uzrokovana je vožnjom pod uticajem alkohola. Ovo je alarmantan podatak koji ukazuje na ozbiljan problem u društvu. Takođe, treba napomenuti da je stopa alkoholisanih vozača posebno visoka tokom prazničnih perioda i vikenda, kada se konzumacija alkohola povećava. 
 
Posledice vožnje pod uticajem alkohola 
 
Vožnja pod uticajem alkohola može imati razarajuće posledice. Pored mogućnosti da dovede do saobraćajnih nezgoda sa fatalnim ishodom, alkohol može umanjiti sposobnost vozača da pravilno reaguje u saobraćaju, što može dovesti do nezgoda čak i ako vozač nije direktno kriv za njih. Takođe, vožnja pod uticajem alkohola može imati ozbiljne pravne posledice, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole i zatvorsku kaznu. 
 
Mere za sprečavanje vožnje pod uticajem alkohola 
 
Kako bi se smanjio broj alkoholisanih vozača na putevima, neophodno je preduzeti određene mere. Jedna od najefikasnijih mera je rigorozno kažnjavanje vozača koji voze pod uticajem alkohola. Takođe, važno je raditi na podizanju svesti o opasnostima vožnje pod uticajem alkohola putem edukativnih kampanja i preventivnih programa.

 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading