UDRUŽIVANJE RADI VRŠENJA KRIVIČNIH DELA I TEŠKA UBISTVA: Određen pritvor zločincima!

Autor:

Hronika

01.03.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu

UDRUŽIVANJE RADI VRŠENJA KRIVIČNIH DELA I TEŠKA UBISTVA: Određen pritvor zločincima!

Foto: shutterstock

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 29.02.2024. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima D.T., V.M., S.V., N.D., V.V. i R.S. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana, piše u saopštenju Višeg Suda u Beogradu.

Pritvor je prema okrivljenima D.T., V.M., S.V., N.D., V.V. i R.S. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i s obzirom na to da su okrivljeni osnovano sumnjivi da su izvršili krivična dela za koja je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnih dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, pri čemu je pritvor prema okrivljenima D.T., V.M., S.V., V.V. i R.S određen i iz zakonskog razloga propisanog odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, tj. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima D.Š. i V.B. na teret je  stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 2 KZ, okrivljenima M.Z., R.Ž., S.A., D.T., M.P., V.M., S.V., N.D., B.G., N.J., V.V., D.J. i F.K. izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 4 KZ, okrivljenima D.Š., V.B., M.Z., R.Ž., S.A., D.T., M.P., V.M., S.V., N.D. i B.G. izvršenje krivičnog dela teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 11 KZ RS u vezi člana 33 KZ, a okrivljenima D.Š., V.B., D.T., M.Z., N.J., V.B., R.Ž., S.V., S.A., V.M., V.V., D.J., R.S. i F.K. izvršenje krivičnog dela teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 11 KZ  u vezi člana 33 KZ.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading