OVAJ ČOVEK BRANI VELJU NEVOLJU I MARKA MILJKOVIĆA: Hapšen zbog Šarića, pominjan u Skaj prepiskama mafije - NOSI SPECIJALAN NADIMAK! (FOTO)

Autor:

Hronika

29.02.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadimak "Konsiljere" je dobio od predstavnika medija.

OVAJ ČOVEK BRANI VELJU NEVOLJU I MARKA MILJKOVIĆA: Hapšen zbog Šarića, pominjan u Skaj prepiskama mafije - NOSI SPECIJALAN NADIMAK!  (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danas je u sudnici Specijalnog suda u Beogradu zakazano pripremno ročište za pranje para, na kojem će se prvi put zajedno sa svojim suprugama naći optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe kriminalne grupe koja se tereti za sedam ubistava.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Osim njih, optužnicom su obuhvaćeni i Filip Ivanovski, njegova supruga Marija Milutinov, kao i Belivukova tašta Snežana Đorđević.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Optužnica ih tereti da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove, kupujući stanove, kuće, automobile, satove i građevinski materijal.

KO IH BRANI? 

Podsetimo, njih brani advokat Dejan Lazarević, koga su novinari prozvali Konsiljere. 

Naime, posle svedočenja članova porodica žrtava, svedoka i žrtve silovanja, prezentovanja mnogih  pisanih i fotodokumentovanih zapisa iz istrage, predstoji izjašnjavanje veštaka o svim tim dokazima i njihovo suočavanje sa kolegama koje su branioci pozvali kao oponente. A, to će da potraje...

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Naročito je interesantno to, da je upravo on nastavio da ih zastupa, posebno zato što je prethodno proveo godinu dana u pritvoru zbog optužbi da je kao član grupe Darka Šarića učestvovao u pokušaju ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Kao člana grupe i Veljka Belivuka u više navrata su ga pominjala i trojica okrivljenih svedoka u tom postupku...

On se takođe pominjao i u Skaj prepiskama mafije. 

Podsetimo, Marku Miljkoviću se na teret stavlja da je u periodu od 18. avgusta do 10. juna 2016. godine, koristeći ime svog pokojnog dede, ulagao novac stečen kriminalnim delovanjem u kupovinu nepokretnosti na teritoriji Beograda. Isto tako, Bojana Belivuk je, prema optužnici, kupila građevinsko zemljište i stan na ime svoje supruge Veljka Belivuka, znajući da on nema zakonite prihode.


Optužnica detaljno navodi da su optuženi kupovali luksuzne automobile, poput "BMW"-a, "BMWX5", "pasata" i "škode kodial", te da su prljavim novcem finansirali kupovinu i blindiranih vozila. Takođe, Veljko Belivuk je prilikom pretresa na aerodromu pronađen sa 7.000 evra i jednim "rolex"-om, dok je kod Marka Miljkovića pronađeno dva "rolex"-a i 6.850 evra.

Osim kupovine nekretnina i automobila, optuženi su ulagali prljav novac u materijal za izgradnju višespratnice, kao i u najsavremeniji video nadzor sa rotirajućim kamerama. Ove neobične činjenice dodatno ističu koliko je kompleksna mreža pranja novca koja je obuhvaćena optužnicom.

Dakle, optužnica za pranje novca otkriva složen i detaljan proces trošenja prljavog novca, uključujući kupovinu nekretnina na tuđe ime, luksuznih automobila, ali i ulaganje u građevinski materijal i video nadzor. Sledi glavni pretres na kojem će optuženi imati priliku da iznesu svoju odbranu.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading