ŽENE NAJOPASNIJIH KRIMINALACA U SRBIJI STIGLE NA SUD! Supruge Velje Nevolje i Marka Mesara danas odgovaraju za PRANJE PARA - Odgovaraće i Belivukova tašta! (FOTO)

Autor:

Hronika

29.02.2024

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica detaljno navodi da su optuženi kupovali luksuzne automobile, poput "BMW"-a, "BMWX5", "pasata" i "škode kodial", te da su prljavim novcem finansirali kupovinu i blindiranih vozila.

ŽENE NAJOPASNIJIH KRIMINALACA U SRBIJI STIGLE NA SUD! Supruge Velje Nevolje i Marka Mesara danas odgovaraju za PRANJE PARA - Odgovaraće i Belivukova tašta! (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danas je u sudnici Specijalnog suda u Beogradu zakazano pripremno ročište za pranje para, na kojem će se prvi put zajedno sa svojim suprugama naći optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe kriminalne grupe koja se tereti za sedam ubistava.

Osim njih, optužnicom su obuhvaćeni i Filip Ivanovski, njegova supruga Marija Milutinov, kao i Belivukova tašta Snežana Đorđević.

Optužnica ih tereti da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove, kupujući stanove, kuće, automobile, satove i građevinski materijal.

Ekipa Republike nalazi se na licu mesta, gde su se ispred Specijalnog suda pojavile supruge veljka Belivuka i Marka Miljkovića. 

 

 - Posle pripremnog ročišta, koje je zatvoreno za javnosti, sud će zakazati glavni pretres na kom će optuženi moći da iznesu detaljnu odbranu - potvrđeno je za Kurir.

Optužnicom za pranje novca, Miljkoviću je na teret stavljeno da je imovinu kupovao i na ime pokojnog dede Miladina Miljkovića.

 
Marku Miljkoviću se na teret stavlja da je u periodu od 18. avgusta do 10. juna 2016. godine, koristeći ime svog pokojnog dede, ulagao novac stečen kriminalnim delovanjem u kupovinu nepokretnosti na teritoriji Beograda. Isto tako, Bojana Belivuk je, prema optužnici, kupila građevinsko zemljište i stan na ime svoje supruge Veljka Belivuka, znajući da on nema zakonite prihode.

Optužnica detaljno navodi da su optuženi kupovali luksuzne automobile, poput "BMW"-a, "BMWX5", "pasata" i "škode kodial", te da su prljavim novcem finansirali kupovinu i blindiranih vozila. Takođe, Veljko Belivuk je prilikom pretresa na aerodromu pronađen sa 7.000 evra i jednim "rolex"-om, dok je kod Marka Miljkovića pronađeno dva "rolex"-a i 6.850 evra.

Osim kupovine nekretnina i automobila, optuženi su ulagali prljav novac u materijal za izgradnju višespratnice, kao i u najsavremeniji video nadzor sa rotirajućim kamerama. Ove neobične činjenice dodatno ističu koliko je kompleksna mreža pranja novca koja je obuhvaćena optužnicom.

Dakle, optužnica za pranje novca otkriva složen i detaljan proces trošenja prljavog novca, uključujući kupovinu nekretnina na tuđe ime, luksuznih automobila, ali i ulaganje u građevinski materijal i video nadzor. Sledi glavni pretres na kojem će optuženi imati priliku da iznesu svoju odbranu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maja

29.02.2024 10:45

Kad gdja. Kecmanovic moze, sto ne bi i one...