U BEOGRADU VEČERAS OBORENA DVA VOZAČA MOTORA: Dve saobraćajke na dve lokacije

Autor:

Hronika

28.02.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na licu mesta su intervenisali Hitna pomoć i policija

U BEOGRADU VEČERAS OBORENA DVA VOZAČA MOTORA: Dve saobraćajke na dve lokacije

Foto: ST/N. MANDIĆ

Hitna pomoć na terenu

Večeras je u Beogradu zabeleženo dva nezgode u kojima su oboreni motociklisti, a detalji o tome kako je do ovih saobraćajnih incidenata došlo nisu poznati. Prva nezgoda se dogodila kod Bokeljske petlje, gde je motociklista star 32 godine oboren. On je prevezen na VMA radi pružanja medicinske pomoći. Druga nezgoda se desila na Vojvode Stepe, gde je takođe oboren motociklista, a na licu mesta su intervenisali Hitna pomoć i policija, prenosi Telegraf.rs.

NEZGODA KOD BOKELJSKE PETLJE

Prva saobraćajna nezgoda dogodila se kod Bokeljske petlje, gde je motociklista star 32 godine oboren. Detalji o uzrocima ove nezgode još uvek nisu poznati, ali je važno istaći da je povređeni motociklista prevezen na VMA radi dalje medicinske obrade.

OBORENI MOTOCIKLISTA NA VOJVODE STEPE

Druga nezgoda se dogodila na Vojvode Stepe, gde je takođe došlo do obaranja motocikliste. Hitna pomoć i policija su odmah reagovali na ovoj lokaciji kako bi pružili pomoć povređenom motociklisti i obezbedili mesto nezgode.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?


U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading