KUCNUO JE ČAS ISTINE ZA RODITELJE MONSTRUMA KOSTE! Porodice ubijenih žrtava u sudnici ispituju Kecmanoviće!

Autor:

Hronika

28.02.2024

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje će se nastaviti sutra u Višem sudu u Beogradu.

KUCNUO JE ČAS ISTINE ZA RODITELJE MONSTRUMA KOSTE! Porodice ubijenih žrtava u sudnici ispituju Kecmanoviće!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Roditelji dece koja su prošle godine 3. maja tragično izgubila živote od ruke vršnjaka u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, prema informacijama koje je Kurir dobio, ponovo će imati priliku da prisustvuju suđenju i prate iznošenje odbrana roditelja dečaka optuženog za ubistvo.

Suđenje će se nastaviti sutra u Višem sudu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je odlučilo da ne ispituje roditelje ubijene dece kao oštećene strane, čime im je omogućeno da budu prisutni tokom iznošenja odbrane optuženih.

- Na taj način se omogućava roditeljima stradale dece da i sami neposredno postavljaju pitanja optuženima - kaže sagovornik pomenutog medija.

On pojašnjava da bi, da je tužilaštvo ostalo pri predlogu, po zakonu roditelji morali da budu van sudnice dok optuženi iznose odbranu.

Roditelji ubijene dece bili su protiv toga i tokom trajanja pripremnog ročišta koje je bilo zatavoreno za javnosti, bili su van sudnice i insistirali na tome da budu prisutni u sudnici na početku suđenja. Više javno tužilaštvo je reagovalo i stavilo predlog sudu da oni ne budu saslušani kao svedoci-oštećeni i da samim tim mogu u sudnici da prate suđenje od prvog dana - dodaje.

U masakru koji je izveo trinaestogodišnjak koji u tom trenutku nije mogao krivično odgovarati, živote je izgubilo devetoro dece i jedan radnik obezbeđenja. Na prethodnom ročištu, roditelji mladića su se izjašnjavali o optužbama za krivicu, pri čemu su izneli stav da "nisu krivi".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MiVla

01.03.2024 18:26

Ovo dvoje ljudi dosta liči fizički. Neke teorije to vide kao tzv. narcistički izbor partnera iz preteranog samoljublja gde se neke dublje osobine i vrednosti i njihova kompatibilnost skrajnu, ako uopšte i postoje.