DVOJICA TEŠKO POVREĐENA, JEDAN U KOMI! Teška nesreća kod Kaća, VOZAČ POBEGAO! (FOTO)

Autor:

Hronika

26.02.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima doktora Zorana Krulja, portparola novosadske Hitne pomoći, njihova ekipa intervenisala je na licu mesta, zbrinuta su dva muškarca stara 33 godine od kojih je jedan u veoma teškom hemodinamski nestabilnom stanju, dok je drugi svestan i komunikativan.

DVOJICA TEŠKO POVREĐENA, JEDAN U KOMI! Teška nesreća kod Kaća, VOZAČ POBEGAO! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Večeras nešto posle 17 časova došlo je do teške saobraćajne nesreće nedaleko od Kaća u neposrednoj blizini benzinske pumpe na Zrenjaninskom putu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Prema nezvaničnim saznanjima, u nezgodi su teško povređena dva muškarca stara 33 godine od kojih je jedan u veoma teškom stanju i nalazi se u komi.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njih dvojica su se kretali na motociklu marke BMW kad im je za sada nepoznati vozač automobila oduzeo pravo prvenstva prolaza izlazeći sa pumpe, nakon čega ih je udario, a vozač automobila je pobegao sa lica mesta. Uviđaj je u toku, a policija pregledava snimke sa video nadzora obližnjih zgrada.

Prema rečima doktora Zorana Krulja, portparola novosadske Hitne pomoći, njihova ekipa intervenisala je na licu mesta, zbrinuta su dva muškarca stara 33 godine od kojih je jedan u veoma teškom hemodinamski nestabilnom stanju, dok je drugi svestan i komunikativan. Obojica su prevezeni u UC KCV na dalju dijagnostiku i lečenje.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove, uz obavezu da se što pre moguće vrati na mesto nezgode.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading