JOŠ JEDAN NAPAD NA SRBE NA KOSOVU: Razbojnici provalili u kuću u Suvom Dolu

Autor:

Hronika

25.02.2024

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalne vlasti su uverile zajednicu da će uložiti svaki napor da uhapse počinioce i dovedu ih pred lice pravde,.

JOŠ JEDAN NAPAD NA SRBE NA KOSOVU: Razbojnici provalili u kuću u Suvom Dolu

Foto: Shutterstock

U mirnom selu Suvom Dolu kod Lipljana, na Kosovu i Metohiji, dogodio se uznemirujući incident kada su još uvek nepoznate osobe provalile u kuću porodice Ilić tokom noći, iskorišćavajući odsustvo vlasnika. Slučaj je prijavljen tzv. Kosovskoj policiji, koja trenutno sprovodi istragu.

- Razbojnici su iskoristili odsustvo vlasnika koji je prije dva dana otputovao u Beograd da posjeti suprugu u bolnici i provalili u kuću i pomoćne objekte - rekao je za Tanjug komšija porodice Ilić, koji je i primjetio da je došlo do razbojništva.

On je dodao da je u kući, ali i u pomoćnim objektima izvršena premetačina.

- Došao sam da prijatelju isprskam voće, video sam otvorena vrata i s obzirom na to da sam znao da vlasnici nisu kod kuće, odmah mi je bilo sumnjivo. Sve je razbacano po kući. Provalili su i u garažu, gdje su ispreturali alat - rekao je komšija.

Osećaj sigurnosti u selu je duboko uzdrman, izazivajući zabrinutost i pozive za povećanom budnošću.


Incident ističe ranjivost ruralnih područja na ovakve kriminalne aktivnosti, posebno kada vlasnici nisu kod kuće. Solidarnost i podrška unutar zajednice nakon pljačke su značajne, sa komšijama koji izražavaju spremnost da pomognu pogođenoj porodici na bilo koji način. Ova solidarnost služi kao svetionik nade u lice nevolje.

Lokalne vlasti su uverile zajednicu da će uložiti svaki napor da uhapse počinioce i dovedu ih pred lice pravde, ističući važnost saradnje između organa reda i lokalnih stanovnika.

Dok se istraga odvija, zajednica ostaje u visokom stanju pripravnosti, sa obnovljenim naglaskom na važnost programa za nadzor komšiluka i komunikacije među stanovnicima radi sprečavanja sličnih incidenata u budućnosti. Nada je da kroz kolektivnu budnost i saradnju, osećaj sigurnosti može biti obnovljen, i da će počinioci ove uznemirujuće pljačke biti brzo dovedeni pred lice pravde

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading