OSUMNJIČENI ZA BRUTALAN NAPAD KUBANSKOG BOKSERA PUŠTENI DA SE BRANE SA SLOBODE! Strani sportisti u Srbiji u opasnosti?

Autor: M.B.

Hronika

25.02.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na kubanskog boksera u Novom Pazaru.

OSUMNJIČENI ZA BRUTALAN NAPAD KUBANSKOG BOKSERA PUŠTENI DA SE BRANE SA SLOBODE! Strani sportisti u Srbiji u opasnosti?

Foto: Ilustracija: Shutterstock

U Novom Pazaru juče je došlo do šokantnog incidenta koji je šokirao javnost i izazvao zabrinutost u vezi sa sigurnošću stranih sportista u Srbiji. Kubanski bokser, član Bokserskog saveza Srbije, postao je žrtva brutalnog napada ispred benzinske pumpe, a zatim i u sobi hotela u kojem je boravio. Napadači, koji su koristili oštre predmete, izazvali su lakše telesne povrede na glavi ovog poznatog sportiste, što je izazvalo oštre reakcije javnosti i sportskih organizacija.

Novi preokret u istrazi

Nakon što su četvorica osumnjičenih prvobitno uhapšeni, dežurni tužilac je pokrenuo istragu, a svi osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode. Ova odluka je izazvala dodatnu pažnju javnosti i podstakla raspravu o pravosudnom postupku u vezi sa napadima na sportiste.

Reakcija sigurnosnih snaga

Sigurnosne snage su brzo reagovale identifikujući sve počinioce, od kojih su tri već bila uhapšena, dok je četvrti učesnik kasnije identifikovan i uhapšen. Ovo je pokazalo efikasnost policijskog rada u identifikaciji i hapšenju počinilaca nasilnog čina.

Reakcije javnosti i sportskih organizacija

Napad na kubanskog boksera nije samo izazvao emotivne reakcije javnosti zbog svoje brutalnosti, već je takođe pokrenuo pitanja o sigurnosti stranih sportista u Srbiji. 

Šta raditi ukoliko zadobijete povrede od noža?

Ukoliko vas ubodu nožem, trebalo bi odmah potražiti medicinsku pomoć. Evo nekih koraka koje možete preduzeti dok čekate hitnu službu:

Zaustavite krvarenje pritiskanjem čiste krpe ili gaze na ranu. Ako je moguće, podignite povređeni deo tela iznad nivoa srca da smanjite gubitak krvi.

Ne pokušavajte da izvadite nož iz rane, jer to može izazvati više štete i krvarenja. Ako je nož jako zaboden, možete ga stabilizovati zavojem ili lepljivom trakom.
Pokrijte ranu sterilnim zavojem ili čistom krpom da sprečite infekciju. Promenite zavoj ako se natopi krvlju.
Ako osetite vrtoglavicu, slabost, mučninu, bledilo ili otežano disanje, lezite i podignite noge da poboljšate cirkulaciju.
Ako imate alergiju na tetanus, obavestite lekare o tome. Možda ćete morati da primite injekciju protiv tetanusa da biste sprečili ozbiljnu infekciju.
Ubod nožem može biti veoma opasan i izazvati ozbiljne komplikacije, kao što su unutrašnje krvarenje, oštećenje organa, šok ili smrt. Zato je važno da što pre dobijete profesionalnu medicinsku negu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading