POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO VETERINARA: Hteo da odbrani prijatelja, pa su ga prebili NASMRT! Osumnjičenima preti DOŽIVOTNA ROBIJA!

Autor: M.B.

Hronika

25.02.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica potvrđena za ubistvo doktora veterine.

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO VETERINARA: Hteo da odbrani prijatelja, pa su ga prebili NASMRT! Osumnjičenima preti DOŽIVOTNA ROBIJA!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Facebook

Viši sud u Šapcu potvrdio je optužnicu za ubistvo Borisa Dražića, doktora veterine i direktora Veterinarske stanice u Bogatiću. Optuženi za ovo krivično delo su Đ. L. (18), D. D. (20) iz Bogatića i S. B. (22) iz Prokuplja. Više javno tužilaštvo ih tereti kao saizvršioce pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, za šta je zaprećena kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

Podsetimo, 

Incident ispred jednog kafića u Bogatiću 22. jula ostavio je trag tragične smrti Borisa Dražića, veterinarskog tehničara, i šokirao lokalno stanovništvo.


Napad na Borisa i njegovog rođaka

Boris Dražić i njegov rođak su napadnuti nakon što su izašli iz kafića, a grupa nasilnika ih je pratila. Kada su počeli fizički napad na Dražićevog rođaka, Boris je pokušao da interveniše, ali je i sam postao žrtva brutalnog nasilja.

Teške povrede i borba za život

Nakon udarca u glavu, Boris je završio na betonu, gde je nastavljen napad nogama. Hitna pomoć je odmah reagovala i prevezla ga u Urgentni centar u Beogradu, gde je proveo četiri dana u borbi za život. Nažalost, uprkos naporima medicinskog osoblja, Boris Dražić je preminuo, ostavivši zajednicu u šoku i tuzi.

Reakcija zajednice i najavljeni protest

U znak podrške i protesta protiv nasilja, građani Bogatića najavili su skup pod sloganom "Svi smo mi Boris - Bogatić protiv nasilja" ispred zgrade Opštine Bogatić za subotu, 28. jul. Ovaj tragični događaj pokrenuo je zajednicu na akciju i podigao svest o problemu nasilja u društvu.

Tragična smrt Borisa Dražića uznemirila je javnost, kao i zajednicu, gde je povodm ovog događaja tada proglašena dvodnevna žaalost. Na sahrani mladog veterinara, održanoj 28. jula, oprostilo se više od hiljadu ljudi, što svedoči o velikom uticaju koji je Boris imao u svojoj zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading