UŽAS U KRAGUJEVCU: Telo muškarca pronađeno ispod mosta kod hale Jezero - SUMNJA SE NA SAMOUBISTVO!

Autor:

Hronika

25.02.2024

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leš je pronađen ispod mosta kod hale "Jezero".

UŽAS U KRAGUJEVCU: Telo muškarca pronađeno ispod mosta kod hale Jezero - SUMNJA SE NA SAMOUBISTVO!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Rečna policija

Telo muškarca pronađeno je danas u koritu Lepenice u Kragujevcu.

Leš je pronađen ispod mosta kod hale "Jezero".

Na lice mesta odmah je stigla ekipa hitne pomoći, koja je konstatovala smrt.

U izvlačenju tela iz vode učestvovali su pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade.

Po svemu sudeći, u pitanju je samoubistvo skokom sa mosta.

POTRAŽITE POMOĆ: 

- SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu - Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

- Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od devet do 18 prima bez zakazivanja.

- Ako vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303.

 

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

 

Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć:

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.


Ne dirajte telo:

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju:

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja:

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku:

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima:

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading