SUROVO UBISTVO ŽENE U APATINU: 15 puta je ubadao nožem, trpela jezive bolove, naložena posebna veštačenja za krvavog ubicu iz Apatina

Autor:

Hronika

24.02.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredni glavni pretres će biti zakazan nakon prijema nalaza i mišljenja navedenog veštačenja.

SUROVO UBISTVO ŽENE U APATINU: 15 puta je ubadao nožem, trpela jezive bolove, naložena posebna veštačenja za krvavog ubicu iz Apatina

Foto: Facebook

Danas je u Višem sudu u Somboru održan glavni pretres povodom surovog ubistva 83-godišnje Bosiljke Miljanović, a optuženi P. B. (28) se izjašnjavao o krivici, dok su svoje viđenje dali veštak i svedok oštećena J. M. Nakon izlaganja optužbe, optuženi je saslušan, kao i veštak i svedok oštećena. Glavni pretres je praktično počeo iznova zbog izmene u sastavu veća.

U okviru dokaznog postupka pročitana je pisana dokumentacija iz spisa predmeta koja predstavlja dokaze, a doneto je rešenje o sprovođenju trasološko-sudsko-medicinskog veštačenja.

Naredni glavni pretres će biti zakazan nakon prijema nalaza i mišljenja navedenog veštačenja, a na isti će biti pozvani i veštaci SZB Beograd, kao i svedok D. N. Pritvor optuženom P. B. je produžen do dalje odluke suda.

- Nakon izlaganja optužbe, izjašnjavanja optuženog i uvodnih izlaganja, u okviru dokaznog postupka saslušan je optuženi P. B. te je dalje saslušan veštak, dipl. inženjer tehnologije, svedok oštećena J. M. - navela je za "Blic" portparolka Višeg suda u Somboru, Manela Operta Podunavac.


Optuženom P. B. se stavlja na teret da je lišio života 83-godišnju Bosiljku iz koristoljublja, na svirep i podmukao način, zadajući joj više uboda nožem po telu od kojih je ona zadobila 15 ubodnih rana i posekotina.

- Određeno je da će naredni glavni pretres biti zakazan nakon prijema nalaza i mišljenja navedenog veštačenja, a na isti će biti pozvani i veštaci SZB Beograd, kao i svedok D. N. - dodala je Operta Podunavac.

Detalji zločina zaista ledi krv, a zanimljivo je da su kod optuženog pronađeni krvavi duks, farmerke i obuća koje je imao na sebi prilikom zločina. Takođe, nož kojim je ubio staricu nađen je na mestu zločina i to je bio ključni trag nakon detaljnog veštačenja oružja koji je doveo do hapšenja optuženog.


Krug osumnjičenih sužen je nakon što je otkriveno da je ubica na mesto zločina došao crvenim puntom, a da je DNK analiza oružja kojim je počinjen zločin potvrdila sumnje policije da je reč o P. B. koji je inače poznanik iz škole unuke pokojnice.

Za krivično delo koje je počinio 28-godišnjak iz Apatina zaprećena je zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor. S obzirom na težinu zločina i sve dokaze koji su izneti, očekuje se da će sud doneti pravičnu odluku u ovom slučaju.

Podsetimo, telo penzionerke pronašla je u ponedeljak komšinica u njenoj kući. Žena je zaklana, a po telu je imala više uboda. Osumnjičeni je uhapšen u sredu.

- B. M. je imala preko 10 ubodnih rana. Bila je isečena i po rukama i licu. Na kraju joj je prerezan vrat, a koliko je napadač bio svirep, pokazuje i to da mu se prilikom ubadanja žene nož polomio - otkriva Kurirov izvor:

Oštrica noža ostala je u vratu B. M., dok je osumnjičeni odvaljenu dršku potom bacio. Policija je prilikom uviđaja na nožu, za koji je odmah utvrđeno da nije iz staričine kuće, već da ga je ubica doneo sa sobom, uočila znak pentagram, koji se vezuje za satanističke sekte.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading