UHAPŠEN VOZAČ KOMBIJA U IVANJICI: Upravljao vozilom pod dejstvom KANABISA!

Autor: M.B.

Hronika

24.02.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadržan vozač kombija pod dejstvom kanabisa.

UHAPŠEN VOZAČ KOMBIJA U IVANJICI: Upravljao vozilom pod dejstvom KANABISA!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Saobraćajna policija u Ivanjici je izvršila isključenje iz saobraćaja četrdesetšestogodišnjeg vozača kombija marke "Iveko" zbog sumnje da je bio pod uticajem kanabisa dok je upravljao vozilom. Vozaču je određeno zadržavanje, a protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava, prenosi RINA.

Prema informacijama policije, vozač je zaustavljen prilikom redovne kontrole saobraćaja, a nakon što je izvršen testiranje, utvrđeno je da je bio pod dejstvom kanabisa. Ova situacija predstavlja ozbiljan prekršaj i ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Posledice vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci

Vožnja pod uticajem psihoaktivnih supstanci poput kanabisa može imati ozbiljne posledice po vozača, putnike i druge učesnike u saobraćaju. Osim što smanjuje sposobnost koncentracije i reakcije, ovo stanje može dovesti do nekontrolisanih i opasnih situacija na putu.

Značaj redovnih kontrola saobraćaja

Ovaj slučaj naglašava značaj redovnih kontrola saobraćaja koje sprovode nadležne policijske službe. Kontrole alkoholisanosti i upotrebe psihoaktivnih supstanci ključne su za očuvanje bezbednosti u saobraćaju i sprečavanje potencijalno opasnih situacija.

Podizanje svesti o vožnji pod uticajem psihoaktivnih supstanci

Važno je istaći da vožnja pod uticajem bilo koje psihoaktivne supstance predstavlja ozbiljan prekršaj i može imati fatalne posledice. Podizanje svesti o ovoj temi i edukacija vozača o rizicima takvog ponašanja ključni su za prevenciju saobraćajnih nezgoda izazvanih upotrebom psihoaktivnih supstanci.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading