UHAPŠEN MUŠKARAC (46) IZ ČAČKA: Kod njega pronađen heroin, vagica, tablete....

Autor:

Hronika

21.02.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Čačku.

UHAPŠEN MUŠKARAC (46) IZ ČAČKA: Kod njega pronađen heroin, vagica, tablete....

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su D. Đ. (1978) iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi, policija je pronašla više paketića sa 37,4 grama braon praškaste materije za koju se sumnja da je heroin,16 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, vagicu za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje narkotika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Čačku.

Podsetimo, pre nedelju dana carinici i policija su sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 1,6 kilograma heroina na graničnom prelazu Horgoš. Krijumčarenje je otkriveno kada je automobil "pežo 308" pristigao na red za izlaznu kontrolu sat vremena iza ponoći.

Prilikom zaustavljanja vozila, žena koja je upravljala automobilom i njen suvozač tvrdili su da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, detaljnom kontrolom je otkriveno da su sakrili pet paketa oblepljenih sivom selotejp trakom, ispunjenih praškastom materijom za koju se osnovano sumnja da je reč o heroinu.

Neobičan pokušaj krijumčarenja

Ovo nije prvi put da su krijumčari pokušali da prenesu drogu preko graničnog prelaza Horgoš, ali svaki put je izazovno otkriti njihove metode. U ovom slučaju, heroin je bio skriven u naslonu suvozačkog sedišta, što predstavlja neobičan i dobro skriven način krijumčarenja.

Daljnja sudbina krijumčarenih narkotika

Nakon što su otkriveni paketi sa heroinom, krijumčarena droga zajedno sa putnicima i vozilom predati su policiji u dalju nadležnost. Ovaj događaj još jednom ukazuje na važnost saradnje carinika i policije u borbi protiv krijumčarenja narkotika i drugih ilegalnih aktivnosti na graničnim prelazima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading