TUČA PURITANACA I FEMINISTKINJA U CENTRU ZAGREBA !Muškarci izašli da se mole za čednost i protiv abortusa - onda je nastao HAOS!

Autor:

Hronika

03.02.2024

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Trgu su bile prisutne jake policijske snage.

TUČA PURITANACA I FEMINISTKINJA U CENTRU ZAGREBA !Muškarci izašli da se mole za čednost i protiv abortusa - onda je nastao HAOS!

Foto: Printskrin/Youtube/Večernji list, Pixabay.com

Muževni budite, inicijativa koju čine katolički fanatici, organizovala je mušku molitvu krunice u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića.

Okupljanje je počelo u 8:30, a molitva je obuhvatala sedam različitih molitvi. Međutim, uz molitelje, na Trgu su se pojavili i demonstranti s transparentima na kojima su isticali poruke poput "Naša tela, naš izbor" i "Patrijarhat ubija". Demonstranti su ležali na podu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Na Trgu su bile prisutne jake policijske snage, a ljudima koji nisu bili deo molitvenog okupljanja rečeno je da napuste područje ograde. Jedna od organizatorki molitve istakla je da su prostor rezervisali za muškarce, poručujući da "tamo nije za žene".

Tokom molitve došlo je do incidenta i tuče između dve grupe, ali nije jasno ko je prvi započeo sukob. Policija je intervenisala i nekoliko demonstranata je odvedeno. Takođe, na Trgu je stigla i Hitna pomoć zbog starijeg muškarca kojem je pozlilo.

Za šta se mole muškarci u Zagrebu?

Podsetimo, muškarci mole za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda,Mole za prestanak bogopsovke;

Mole za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u porodici koji će hrabro svedočiti i prenositi katoličku veru;

Mole za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odevanju i ponašanju, te za obnovu katoličkih brakova;

Mole za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu;

Mole za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja;

Mole za duše u čistilištu i za lične potrebe.

Uz Zagreb, krunicu će muškarci moliti u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

- Ovim putem upozoravamo molitelje da ne daju izjave za svetovne medije koje će ionako izokrenuti, nego da na javnim mestima molitve zagovaraju za naš narod i Crkvu. Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizuje bratstvo 'Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina'. Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obeležja ili učestvovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci - stoji u najavi molitve krunice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading