"BOŽIĆ JE, PUCAJU DŽAMIJE": Uhapšeni maloletnici zbog širenja nacionalne mržnje

Autor:

Hronika

10.01.2024

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak je kružio društvenim mrežama.

"BOŽIĆ JE, PUCAJU DŽAMIJE": Uhapšeni maloletnici zbog širenja nacionalne mržnje

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Četiri maloletnika su nedavno uhapšena u Prijepolju zbog pevanja pesama koje sadrže elemente nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Snimak na kojem mladići pevaju stihove "Božić je, pucaju džamije" postao je predmet pažnje javnosti i doveo je do njihovog hapšenja.

Uhapšeni maloletnici, dvojica sedamnaestogodišnjaka i dvojica šesnaestogodišnjaka terete se da su na jednom rođendanskom slavlju u Prijepolju pevali pesme koje sadrže elemente nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Snimak je kružio društvenim mrežama.


Mladići su snimak objavili na društvenim mrežama, što je na kraju dovelo do njihovog identifikovanja i hapšenja. Ovo je još jedan primer kako društvene mreže mogu biti korišćene kao sredstvo identifikacije u krivičnim slučajevima.

Na snimku se vidi kako maloletnici pevaju pesmu izvođača Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža, pod nazivom "Božić je". Umesto originalnih stihova "Božić je, pucaju prangije", mladići su pevali "Božić je, pucaju džamije", što je izazvalo kontroverze i reakcije javnosti.

Protiv uhapšenih maloletnika će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Užicu. Očekuje se da će ovaj slučaj izazvati pažnju javnosti i da će postupak biti pažljivo praćen.

Ovo hapšenje nije usamljen slučaj, jer je samo pre dva dana u Priboju uhapšeno četvoro osoba zbog istog krivičnog dela. I oni su, prema sumnjama i snimcima, pevali istu pesmu sa spornim stihovima "Božić je, pucaju džamije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading