SVEŠTENICI U MAČVI NA OPREZU: Lopovi u crkvama kradu priloge sa ikona i oltara!

Autor:

Hronika

10.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na najveći hrišćanski praznik Božić, sveštenik i meštani su uhvatili lopove na delu, dok su ovi pokušavali da ukradu priloge iz crkve.

SVEŠTENICI U MAČVI NA OPREZU: Lopovi u crkvama kradu priloge sa ikona i oltara!

Foto: shutterstock

Policija

U nekoliko crkava u Mačvi proteklih meseci zabeleženi su učestali slučajevi krađe priloga sa oltara i ikona, a jedan od najupečatljivijih događaja desio se čak na Božić, usred dana. Iako je samo jedan slučaj prijavljen policiji, čini se da je ovo postao ozbiljan problem koji zabrinjava sveštenike i meštane ovog kraja.

Na najveći hrišćanski praznik Božić, sveštenik i meštani su uhvatili lopove na delu, dok su ovi pokušavali da ukradu priloge iz crkve. Iako su lopovi vratili sav novac i nisu procesuirani zbog "male sume", ovaj incident je izazvao nemir među lokalnim stanovništvom, preneo je Informer.

- Zbog ovog slučaja nisu procesuirani. Vratili su sav novac koji su uzeli, a u pitanju je mala suma - naveo je izvor Informera.


Sveštenik u jednom selu primetio je nestanak novca sa oltara i ikona tokom decembra, te je zamolio parohijane da budu na oprezu. Organizovali su "stražu" u prodavnici preko puta crkve, što je dovelo do hvatanja lopova na delu na sam Božić. Ovaj hrabar potez pokazuje spremnost meštana da zaštite svoju crkvu i priloge.

- Baš na Božić automobil su parkirali ispred crkvenog dvorišta i uputili se u crkvu, a mi smo koji minut kasnije krenuli za njima. Jednog smo zatekli kako stavlja novac u džep od jakne. Nama je priznao da je uzeo još novca koji je izvadio iz džepova i vratio, a sveštenik ga je opomenuo da vrati i novac koji je bio pored svećnjaka - ispričao je očevidac ove krađe.


Iako su lopovi uhvaćeni na delu, sveštenik u drugom selu nije prijavio policiji krađu, iako je sve bilo zabeleženo nadzornim kamerama. Ovaj nedostatak prijava može otežati procesuiranje počinilaca, ali istovremeno ukazuje na nesigurnost u zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading