OVAKO SU PALI DILERI IZ NOVOG SADA! 130 kilograma marihuane pronađeno u štek stanu! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

10.12.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte akciju MUP u Novom Sadu, uhapšena dvojica muškaraca.

OVAKO SU PALI DILERI IZ NOVOG SADA! 130 kilograma marihuane pronađeno u štek stanu! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su dva muškarca - N.N. (29) i M.K. (32) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Naime, pretresom iznajmljenog stana u Hercegovačkoj ulici u kome su osumnjičeni boravili, policija je pronašla pakete sa marihuanom i to ukupne težine oko 130 kilograma.

Osumnjičenim muškarcima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, pre samo pet dana su agenti Nacionalne policije u Španiji u saradnji sa kolegama iz Srbije su u Barseloni razbili kriminalnu organizaciju srpskog porekla koja se navodno bavi međunarodnim švercom droge. Tada je otkriveno pet plantaža marihuane u kojima je zaplenjeno više od 37.000 biljaka.

U šest pokrajinskih opština uhapšeno je 13 osoba i izvršeno je šest pretresa, u kojima je zaplenjeno i 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 evra u gotovini.

Istraga je počela u januaru ove godine kao rezultat razmene informacija srpske i španske policije o vođi kriminalne grupe srpskog porekla koji je bio nastanjen u Španiji i koji je bio posebno aktivan u trgovini drogom sa svojim rođacima iste nacionalnosti.

- Nakon što su istražitelji locirali i identifikovali sve članove organizacije, otkrili su da su oni zaduženi za upravljanje eksploatacijom nekoliko useva marihuane u različitim delovima provincije Barselona. Organizacija je struktuirana na piramidalni način, sa jasnom raspodelom funkcija koje su svi njeni članovi znali i sprovodili na koordinisan i podređen način, uz punu diskreciju u komunikaciji kako bi se garantovala njihova bezbednost - navodi izvor španskih medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading