RODITELJI NESREĆNO STRADALE DECE DRŽE SE ZAJEDNO! Igor Jurić u poseti Vanjinoj mami, prošao kroz isti pakao: "Tačno znam kako je..."

Autor: T.V.

Hronika

09.12.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jurić naglašava da u celom slučaju ima mnogo nelogičnosti.

RODITELJI NESREĆNO STRADALE DECE DRŽE SE ZAJEDNO! Igor Jurić u poseti Vanjinoj mami, prošao kroz isti pakao: "Tačno znam kako je..."

Foto: Printscreen/Pink, facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Igor Jurić, čija je ćerka Tijana ubijena na sličan način kao Vanja Gorčevska, otputovaće u četvrtak u Skoplje da se sastane sa njenom majkom Zoricom, pišu makedonski mediji.

Jurić kaže da tačno zna kroz šta prolazi porodica devojčice i da zato želi da upozna majku i poseti Vanjin grob.

Jurić naglašava da u celom slučaju ima mnogo nelogičnosti.

- Ovde pre svega mislim na devojčicinog oca. Ministar unutrašnjih poslova prerano je izašao sa izjavom o ocu. Ne mislim da je otac spreman na tako nešto, iako sam svestan da ima svih vrste ljudi na planeti koji su spremni na sve. Ali zamislite ako to nije tačno i da će čovek do kraja života biti obeležen da je ugrozio svoje dete.To je veoma ozbiljna optužba. S druge strane, ako je to zaista uradio, ne mogu ni da zamislim kakvu kaznu zaslužuje - objasnio je Jurić za „Prvu TV”.

Ko je bila Tijana Jurić?

Tijanu Jurić ubio je 34-godišnji mesar iz beogradskog naselja Surčin, 2014. godine. 

Sve se dogodilo u noći između 25. i 26. jula 2014. godine. Devojčica je surovo ubijena, a on sudu nije bio u stanju da objasni zbog čega je to uradio.

Jednostavno je rekao "ne znam". Posle zločina je nastavio sa životom kao da se ništa ne događa, a isto se ponaša i u zatvoru, izdržavajući kaznu od 40 godina robije na koju je osuđen. Jedina koja ga je posećivala bila je njegova majka.

Znao je Dragan posle ubistva kako da se otarasi leša, da dođe kući, da 12 dana živi svoj život. Policija ga je uhapsila u na poslu. Sekao je meso. Ispričao je sve o zločinu, ali ne i zašto ga je počinio.

Posle ubistva devojčice donet je zakon koji je nazvan „Tijanin zakon” po kome policija više ne čeka da prođe 24 sata, već odmah po prijavi nestanka kreće u potragu za nestalim detetom.

Pre donošenja zakona, u praksi policijskog rada, taj period je bio između 24 i 48 sati.

Kako je ubijena Vanja Gorčevska?

Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto.

Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno sinoć bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Vanjina majka Zorica je ranije za medije rekla da sumnja da joj je ćerka oteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading