JEZIVO! Po uzoru na Kostu Kecmanovića maloletnik (16) iz Peći planirao ubistvo đaka: Napravio spisak i nazvao ga "mete projekta"!

Autor:

Hronika

08.12.2023

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno da je osumnjičeni objavio svoju nameru na društvenoj mreži TikTok.

JEZIVO! Po uzoru na Kostu Kecmanovića maloletnik (16) iz Peći planirao ubistvo đaka: Napravio spisak i nazvao ga "mete projekta"!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Nikola Mutić

Kosta Kecmanović

Maloletni šesnaestogodišnjak B.M. uhapšen je pod sumnjom da je planirao napad na učenike jedne srednje škole u Peći.

Kod njega je pronađen sipsak sa imenima učenika po odeljenjima na kome je pisalo „Mete projekta“. Specijalno tužilaštvo Kosova predložilo je izricanje vaspitne mere za osumnjičenog, koja podrazumeva upućivanje u vaspitno-popravnu ustanovu zbog krivičnog dela "pripremanje za teroristička dela ili krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Planiranje napada u vreme praznika "Noć veštica"

Prema policijskim informacijama, osumnjičeni je planirao da izvede napad u vreme praznika „Noć veštica“. Dodatno je otkriveno da je osumnjičeni objavio svoju nameru na društvenoj mreži TikTok.

Takođe, tokom istrage je utvrđeno da je maloletnik imao kontakt sa više osoba u inostranstvu, uključujući dečaka koji je u maju izvršio ubistvo osam učenika i čuvara u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading