JEZIVO PRIZNANJE DUŠANA KOJI JE UBIO PERICU: "Ubio sam Pericu, sekiru sakrio u žbunje, kajem se... - presudio komšiji zbog krava!

Autor:

Hronika

05.12.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Trocikić je priznao da je ubio komšiju, Pericu Taricića, sekirom, ali tvrdi da nije imao nameru da to učini.

JEZIVO PRIZNANJE DUŠANA KOJI JE UBIO PERICU: "Ubio sam Pericu, sekiru sakrio u žbunje, kajem se... - presudio komšiji zbog krava!

Foto: Facebook

Osumnjičeni Dušan Trocikić (63) iz sela Urovica kod Negotina, koji se sumnjiči za ubistvo svog komšije Perice Taricića (46) na salašu udaljenom tri kilometra od sela, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu. Tužilac Dragan Pejkić izjavio je da će osumnjičeni biti upućen na specijalno psihijatrijsko veštačenje u Specijalizovanu ustanovu u Beogradu.

Dušan Trocikić je priznao da je ubio komšiju, Pericu Taricića, sekirom, ali tvrdi da nije imao nameru da to učini. 

- Osumnjičeni za teško krivično delo ,ubistvo, Dušan Trocikić saslušan je 1. decembra i priznao je da je počinio ubistvo komšije Perice Taricića nakon svađe na salašu nastradalog, istakavši da ubistvo nije počinjeno u prisustvu trećeg lica, pri čemu je iskazao kajanje. Policija je na širem pretresnom terenu odmah pronašla sredstvao kojim je Perica Taricić ubijen, u pitanjun je sekira, koja je bila sakrivena u žbunju , koja je data na veštačenje i DNK anlazu u Instirutu za sudsku medicinu u Nišu koji vodi sve istražne radnje, bez obzora na priznaje počinioca ovog krivičnog dela. U cilju detaljnog dokaznog postupka , mi obavljamo sve potrebne neophodne istražne radnje . Pored sekire, na DNK anlaizu dati su uzorci sa odeće počinioca i nastradalog lica, sa krvavih mrlja i pored rezultata za koje je potrebno vreme, očekujemo i zvaničan izveštaj obavljene obdukcije tela nastaradalog Perice Taricića, koja je vršena takođe na Institutu za sudsku medicinu u Nišu. Ono što se želi, da se dokaže da je pronađenim sredstvom odnosno sekirom, pokazanom obdukcijom načinjeno nekoliko udaraca u glavu od kojih je jedan bio smrtonosan jer je povređena baza lobanje i mozak nastradalog što je ukazalo da se radi o teškim telesnim povredama koje su uzrokovale smrt. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 30 dana , koja još nije isteklo i nakon toga će biti produženo. Osimnčeni će biti upućen i na specijalno psihijatrijsko veštačenje u Sapecijalizovanu ustnovu u Beogradu. Za sve istražne radnje i rezultate analiza , zvaničnog izveštaja obdukcije , Zakonom je predviđen rok u trajanju od 6 meseci , tako da se se sve obavlja detaljno kako bi se došlo do prave istine i ne bi bilo eventualnih propusta u ovom istražnom postupku ubistva u selu Urovica - napominje Dragan Pejkić, tužilac VJT u Negotinu kome je poveren ovaj slučaj.

 

Pokojni Perica Taricić, koji je ostavio suprugu Zlaticu (37) i sina Božidara, učenika osmog razreda Osnovne škole. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading