DANIMA PUCAO NA KOMŠIJE ZATO ŠTO SU BOGATI?! Novosađanin posle osam godina osuđen - advokat nezadovoljan!

Autor: S.B.

Hronika

30.11.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je u prvostepenom postupku osuđen Miloš Marić (38) iz Petrovaradina, na sedam godina i šest meseci zatvora.

DANIMA PUCAO NA KOMŠIJE ZATO ŠTO SU BOGATI?! Novosađanin posle osam godina osuđen - advokat nezadovoljan!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je u prvostepenom postupku osuđen Miloš Marić (38) iz Petrovaradina, na sedam godina i šest meseci zatvora. Njemu se sudilo za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćeno nošenje oružja.

Marić je bio uhapšen u martu 2015. godine zbog sumnje da je pethodno danima maskiran fantomkom i sakriven pucao iz automatske puške na svoje komšije u Petrovaradinu. Na svu sreću, tokom tih pucnjava niko nije povređen.


Nakon što je Viši sud u Novom Sadu doneo prvostepenu presudu, branilac okrivljenog najavio je žalbu. Advokat Milan Unković kaže da smatra da odluka suda ni u jednom segmentu nije zasnovana na dokazima.

Naglašava da je činjenični opis pravosnažne optužnice izmenjen na poslednjem glavnom pretresu, ali i izmenjeni činjenični opis optužnice ni jednim svojim delom ne ukazuje da postoje elementi bića krivičnih dela koja su Mariću stavljena na teret. Advokat ističe i da se na presudu Višeg suda u Novom Sadu čekalo osam godina, što, prema njegovom mišljenju, krši pravo na pravično suđenje u razumnom roku.


Slučaj "snajperiste" mučio je Novosađane marta 2015. godine. Kako su tada za medije pričali žitelji Petrovaradina, "nepoznata osoba puca iz snajpere po kućama i kolima". Jedan od meštana, Borislav Maksić, ispričao je da je njegova supruga bila u kući kada je iznenada začula pucnjavu, a jedan metak je prošao pokraj njene glave i pogodio televizor. Ispaljeno je 11 metaka na kuću, a meštani su se pitali ko je pucao po njima. Policija je uhapsila osumnjičenog Miloša Marića, koji je navodno ispričao da je pucao iz ljubomore prema imućnim komšijama, što je izazvalo šok i nevericu među žiteljima.

Marićev branilac Milan Unković tvrdi da njegov branjenik nikada nije izneo takvu odbranu, te da su u pitanju spinovi. On ističe da se Marić sve vreme branio ćutanjem i nikada nije iznosio odbranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading