PRATIO ŠKALJARCA PRERUŠEN U ŽENU, UBIO GA KAO PROSJAK! Beograđanin na poternici, godinu dana od njega ni traga!

Autor:

Hronika

14.11.2023

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Pilčević već godinu dana se krije, nakon ubistva Minje Šakovića.

PRATIO ŠKALJARCA PRERUŠEN U ŽENU, UBIO GA KAO PROSJAK! Beograđanin na poternici, godinu dana od njega ni traga!

Foto: Facebook

Za Beograđaninom Lukom Pilčevićem (22) crnogorski istražni organi tragaju već godinu dana i terete ga da je učesnik u ubistvu Milića Minje Šakovića koje se dogodilo u Budvi prošle godine.

Za njim je raspisana međunarodna poternica, ali već godinu dana, od Pilčevića nema ni traga ni glasa.

Šaković je bio evidentiran kao visokopozicionirani član škaljarskog klana. Ubijen je 17. juna 2022. godine u kafiću, a nekoliko meseci kasnije, iz crnogorske policije su saopštili da su identifikovani izvršioci i kao atentatora su označili Luku Pilčevića iz Beograda, dok su Duška Tanaskovića iz Kragujevca označili kao njegovog pomagača.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Milić Minja Šaković, ubijen

Za Pilčevićem je tada raspisana poternica, a Tanasković se već nalazio u pritvoru, ali u Hrvatskoj gde je uhapšen u avgustu 2022. godine zbog sumnje da je na ostrvu Pag ubio Gorana Vlaovića, takođe pripadnika škaljarskog klana. Crnogorsko Više tužilaštvo je 20. jula ove godine zvanično optužilo Tanaskovića i Pilčevića za ubistvo Šakovića.

Crnogorski istražitelji saslušali su nedavno u Hrvatskoj Duška Tanaskovića koji se branio ćutanjem.

- Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu koji je formiran protiv okrivljenog L.P. zbog krivičnog dela teško ubistvo i okrivljenog D.T., zbog krivičnog dela teško ubistvo putem pomaganja, na štetu M.Š., dana 20.07.2023. godine podiglo je optužnicu protiv navedenih lica, zbog gore navedenih krivičnih dela, a nakon sprovedene istrage i obavljenog saslušanja okrivljenog D.T. pred nadležnim pravosudnim organima Republike Hrvatske, koji se tom prilikom branio ćutanjem. Takođe, odlukom nadležnog pravosudnog organa Republike Hrvatske odloženo je izručenje okrivljenog D.T. do završetka krivičnog postupka u Republici Hrvatskoj, koji se vodi protiv lica D.T. - odgovorili su Portalu RTCG iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Podsetimo, osumnjičeni Beograđanin Luka Pilčević (22) navodno se maskirao u ženu dok je u Budvi pratio kretanje mete - Milića Minje Šakovića, a u trenutku likvidacije bio je maskiran u prosjaka.

Urađena je i rekonstrukcija kretnje Piličevića i Tanaskovića.

- Tanasković je 29. maja 2022, koristeći falsifikovana dokumenta, u Budvi iznajmio stan i platio ga do 15. jula. Takođe, on je kupio hranu za sebe i Pilčevića, kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju. Prema dokazima prikupljenim u ovoj fazi istrage, nadzorne kamere s više objekata snimile su ga 10. i 11. juna u Budvi - rekao je ranije Vijestima sagovornik uključen u istragu:

Republika

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanasković

- Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi inspektori su utvrdili kretanje egzekutora u noći ubistva. U stanu, koji je koristio ubica, istražitelji su pronašli žensku periku, više hirurških rukavica, patike, opuške... - rekao je izvor i dodao da je utvrđeno da se ubica oblačio kao žena dok je danima pratio Šakovića.

Takođe, pronađen je i zavoj kojim je ubica obmotavao desnu nogu, kako bi sumnja se, prikrio tetovažu i otežao da ga neko prepozna.

- Na gotovo svim stvarima pronađenim u štek-stanu, koji je egzekutor koristio, ostali su biološki tragovi i otisci prstiju, ali ga istražitelji nisu pronašli u bazi. Izvor iz Uprave policije objašnjava da ih je to navelo na zaključak da izvršilac ubistva nije crnogorski državljanin, pa su pomoć potražili od kolega iz država okruženja - pisale su ranije Vijesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading