VELJA JE PITAO KO ĆE DA GA REŠI: Na današnji dan pre tri godine na monstruozan način ubijen je RADOJEVIĆ - on je bio šesta žrtva JEZIVOG KLANA!

Autor:

Hronika

10.11.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je navedeno u optužnici protiv Belivukovog klana, za ubistvo Radojevića terete se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Vlade Draganić, Bojan Hrvain, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Dejan Tešić, Miloš Budimir i Srđan Lalić.

VELJA JE PITAO KO ĆE DA GA REŠI: Na današnji dan pre tri godine na monstruozan način ubijen je RADOJEVIĆ - on je bio šesta žrtva JEZIVOG KLANA!

Foto: Privatna arhiva/printscreen

Šesta žrtva kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Zdravko Radojević ubijen je na današnji dan pre tri godine. Njega su u smrt odveli kum i najbolji prijatelj.

Pratnja Radojevića u cilju njegove otmice i ubistva počela je 30. oktobra 2020. godine, zbog toga što je navodno pretio da će da ubije Belivuka i Miljkovića jer je verovao da su upravo oni, po ko zna koji put, išarali mural posvećen njegovom pokojnom bratu.

Grupu za praćenje Radojevića na "Skaj" aplikaciji napravio je Marko Miljković, a ona se zvala 74B7BA.

Kako bi namamili Radojevića da se sretne sa njima, jedan od članova grupe lažno se predstavljao kao prodavac oružja. Mamac je upalio, pa su Radojevića oteli i odveli u kuću u Ritopeku koju su koristili za ubistva. Od početka praćenja, 30. oktobra, do momenta ubistva, prošlo je 11 dana.

Kako  je navedeno u optužnici protiv Belivukovog klana, za ubistvo Radojevića terete se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir,  Nemanja Lakićević, Vlade Draganić, Bojan Hrvain, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Dejan Tešić, Miloš Budimir i Srđan Lalić.

Napomenuto je da su oni Radojevića ubili na podmukao način i iz koristoljublja. Nakon praćenja i namamljivanja, Nebojša Janković je vozio Radojevića uz priču da je trebalo da se sretnu sa čovekom sa kojim će da se dogovore oko kupovine oružja i municije i tako je Radojević završio u zloglasnoj kći u Ritopeku.

Čim je Radojević ušao u kuću, pripadnici klana su ga savladali i tukli. Ispitivali su ga kako bi iznudili informacije o drugim kriminalnim grupama koje su ih interesovale, kao i informacije o automobilima koje je Radojević imao i mestima na kojima su skrivena, navedneo je u optužnici protiv klana. Takođe su mu oduzeli kriptovani telefon sa "Skaj" aplikacijom i prinudili ga da ga otključa kako bi videli sa kim je bio u kontaktu.

Potom je Radojević nateran da napuni pištolj koji su mu dali kako bi na oružju ostali njegovi otisci i istog dana oko 18 sati su iz tog pištolja pucali na kuću okrivljenog Marka Budimira, kako bi iskronstruisali da je Radojević pucao, a potom pobegao, što bi bio razlog zbog kog je nestao bez traga.

U njegovo ime su se dopisivali sa Radojevićevom suprugom, kako bi je ubedili da preda automobile.

Radojeviću su potom oblepili traku oko usta i odveli ga do tajne prostorije u kući u Ritopeku, gde su ga skinuli, postavili ga da legne na stomak, a potom su mu postavili dasku ispod glave i Veljko Belivuk ga je, kako je navedeno u optužnici, ubio udarcem sekire. Njegovo telo potom je samleveno u industrijskoj mađini za mlevenje mesa koja se nalazila u kući, a ostaci su prosuti u Dunav kako bi zločin bio prikriven, dok su Radojevićeve stvari spaljene.

Republika

Foto: Republika

 

Svedok saradnik o ubistvu Radojevića

Kako je tokom svog svedočenja pred sudom ispričao okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, za Zdravka Radojevića saznaje dok je bilo u Zabeli i rekao je da se Radojević nije zauzeo za Miloša Budimira i njegovu porodicu iako je Budimir preuzeo krivicu za drogu i, prema njegovim rečima, spominjao je da će mu se osvetiti.

Braća Budimir su ranije radila za Zdravka Radojevića. Postojao je grafit njegovog pokojnog brata koji su par puta žvrljali. Posle Vukićevića, Belivuk, Miljković, braća Budimir i Lalić odlaze, čini mi se, u Tursku. Pisali su mi da odem da vidim poziciju na kojoj živi Zdravko Radojević i rekli su mi da postavim eksploziv pod njegov auto. Ja sam pristao. Zahtevao sam, pošto ne poznajem te krajeve preko Dunava, da nađu nekog ko će da me odvede do kuće. Poslali su mi sliku njegovog crnog "mercedesa s klase". Posle par sati mi je stiglo da ipak nema ništa od toga. Rekli su mi da se Radojević povezao sa nekim Crnogorcima. Da se promangupirao, da priča javno da će da udari na Marka Budimira i njegovu ženu i decu. Mi smo uvek gledali da radimo profesionalno i da ne širimo to na članove porodice - rekao je Hrvatin.

Dodao je da nije znao način na kog navlače Radojevića da dođe na sastanak, ali da je postojao plan.

Nebojša Janković je sačekao Radojevića, koji je trebalo da dođe "pasatom" sive ili srebrne boje. Radojević je, kako je rekao, kasnio, a Marko Budimir se nervirao i govorio da je "ceo život takav i da je neodgovoran".

- Uspešno smo izveli lažni sudar. Nismo primetili nikakvu pratnju. Tešić je bio zadužen da čeka kod "Ikee" i uključi se u pratnju. U kući su čekali Belivuk, Miljković, Miloš Budimir, Lalić i Draganić. Sa lažnog sudara Nemanja Đurić ide za Beograd, a mi kod "Ikee" okrećemo i vraćamo se za Beograd. Odlazimo u Braće Jerković da Marko Budimir pokupi kombinezone. Kupujemo hranu i idemo do kuće u Ritopeku. Tada sam prvi i jedini put svojim autom bio u kući - objasnio je.

Kada je došao u kuću, na dvosedu na spratu je zatekao Miljkovića, do njega Zdravka Radojevića i prekoputa Miloša Budimira.

- Dok nismo rešili Radojevića, najviše su pričali braća Budimir i Miljković. Dok sam ja bio u kući niko nije pipnuo Radojevića i rečeno mu je da je o prošao najbolje od svih koji su bili u kući. Savladan je tako što su Belivuk i Miljković izlateli iz dečje sobe. Ovo pričam jer je bila anegdota da su krenuli u isto vreme i zaglavili se u vratima. Nebojša Janković i Draganić su doneli pištolj i municiju i dali mu da sve ispipa, da napuni okvir sa municijom. Kada je to Janković uzeo umotao je pištolj u streč foliju. Iz tog pištolja je trebalo da bude Zdravkovo lažno pucanje na Budimira - istakao je.

Spustili su Zdravka Radojevića u tajnu prostoriju, a folija nije bila nameštena. Spustili su ga na zemlju i tada su se, kako je rekao, "spuštali i Budimir i Miljković".

- Budimir je imao uvek nešto da mu dobaci jer je rekao da će da udari na njegovu ženu i decu. Tada su se prvi put koristili kombinezone, a da sam ja bio tu. Veljko je imao beli, a Miloš Budimir i ja smo imali plave. Skinuli smo Radojevića, položili ga stomakom na zemlju. Stavio sam mu fosnu pod glavu. Veljko je pitao "ko će da ga reši", a Budimir je rekao da on neće jer mu je to kum. Belivuk odlazi ka sekiri. Ja se nisam izjašnjavao da hoću. Belivuk je prišao i jednim darcem ubio Zdravka Radojevića. Pitao me je da li ja hoću nožem da odvojim glavu, rekao sam da hoću. Dobro je to odradio, nožem sam lako odvojio glavu. Tada je ušao Draganić i rekao da nismo napravili kocku od najlona. Stavili smo kocku i krenuli u rešavanje, odnosno usitnjavanje tela - dodao je Hrvatin.

Neposredno pre ubistva Zdravka Radojevića, prema Hrvatinovim rečima, pomogao je Vladu Draganiću da mašinu za mlevenje mesa premesti iz garaže u tajnu prostoriju kuće u Ritopeku, te je ona bila tamo kada je Radojević ubijen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading