SKANDAL MAJSTORI "VALJEVSKA GRUPA" OSUĐENI NA DUGU ROBIJU! Vođa grupe Lazarević i ubica Jelačić dobili po 35 godina zatvora

Autor:

Hronika

08.11.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U završnoj reči pred presudu Javni tužilac za organizovani kriminal je predložio da se pripadnici grupe osude na kazne od ukupno 184 godine zatvora, dok je odbrana tražila oslobađajuće presude.

SKANDAL MAJSTORI "VALJEVSKA GRUPA" OSUĐENI NA DUGU ROBIJU! Vođa grupe Lazarević i ubica Jelačić dobili po 35 godina zatvora

Foto: MUP Srbije

U Specijalnom sudu u Beogradu danas tačno u podne izrečena je prvostepena presuda pripadnicima takozvane "valjevske grupe" koja je optužena za brojna krivična dela, među kojima je i ubistvo Željka Đedovića. 

Vođa ove grupe Milan Lazarević osuđen je sa  35 godina. Drugooptuženi Zoran Jeličić kao direktni izvršilac ubistva Đedovića osuđen je takođe na 35 godina. Trećeoptuženi Milan Milijanović, inače nekadašnji policajac osuđen je na 15 godina takođe za ubistvo Đedovića.  Nebojši Goloskokoviću odmerena je kazna od sedam i po godina zatvora, a Aleksandru Pavloviću sud je odmerio kaznu zatvoru od 5 godina.

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 8. oktobar izricanje druge prvostepene presude pripadnicima tzv. valjevske grupe, posle 13 godina suđenja.

Dejan Velimirović osuđen je sa četiri i po godine. Mirko Lazarević pet godina i Marko Miličković na četiri i po godine. 

Aleksandar Bošković, optužen i u grupi sa Darkom Šarićem koja je pripremala ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića u drugom postupku protiv Šarića  je danas  oslobođen svega što mu je na teret stavljano optužnicom.

U obrazloženju presude sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Svetlana Aleksić je  rekla da je prilikom odmeravanja kazne pripadnicim ove grupe uzela sve u obzir, ono što je neosporno utvrđeno kao i otežavajuće okolnosti da su višestruko osuđivani, te njihovo držanje nakon učinjenih dela i težinu posledica. 

U završnoj reči pred presudu Javni tužilac za organizovani kriminal je predložio da se pripadnici grupe osude na kazne od ukupno 184 godine zatvora, dok je odbrana tražila oslobađajuće presude.

Inače, ovo suđenje su pratili brojni skandali. Vođa grupe je hteo da se obesi, jedan od optuženih je sekao vrat i mokrio u sudnici i tukao advokata.

Podsetimo, pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 2009. a suđenje im je počelo 2010.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading