UKINUTA PRESUDA SUDA! SKAKALI MLADIĆIMA PO LOBANJAMA, PA OSUĐENI NA 50 GODINA: Apelacija suda u Novom Sadu donela odluku o učesnicima tuče iz Šida!

Autor:

Hronika

03.11.2023

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud je presudu ukinuo, kako je saopšteno iz Višeg suda u Novom Sadu, zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

UKINUTA PRESUDA SUDA! SKAKALI MLADIĆIMA PO LOBANJAMA, PA OSUĐENI NA 50 GODINA: Apelacija suda u Novom Sadu donela odluku o učesnicima tuče iz Šida!

Foto: Printscreen Twitter

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu osmorici mladića iz Šida, koji su prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Sadu osuđeni ukupno na 50 godina i osam meseci zatvora zbog tuče koja je dogodila u februaru 2021. godine u kojoj su dva mladića teško povređena, a jedan lakše povređen.

Masovna tuča dogodila se 20. febuara 2021. u Ulici Laze Telečkog ispred jednog ugostiteljskog objekta gde su okrivljeni krvnički tukli oštećene mladiće kojima su tada skakali po glavi.

- Bojan Darabašić je zbog pokušaja teškog ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju osuđen na 15 godinam dok je njegovoim sugrađanima Lazaru Markoviću i Nemanji Božiću, za isto krivično delo izrečeno 12, odnosno deset godina zatvora - navodi izvor i dodaje:

Preostala petorica, koji se terete za nasilničko ponašanje i teške povrede, Marko Momić, Mihajlo Miljenović i Vladimir Simić kažnjeni su na po dve godine i deset meseci zatvora, a Dejan Nedinić na dve godine i osam meseci zatvora, a Bojan Medić na dve i po godine zatvora.

Apelacioni sud je presudu ukinuo, kako je saopšteno iz Višeg suda u Novom Sadu, zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

- Prema okrivljenima Darabašiću, Markoviću i Božiću produžen je pritvor - saopšteno je iz Višeg suda u Novom Sadu.

Mladići iz Šida, optužnicom se terete da su u stanju kada su mogli da shvate značaj svoga dela i da upravljaju svojim postupcima, u grupi vršenjem nasilja prema Mihajloviću, Šumanu i Peteu, izazivanjem tuče bezobzirnim ponašanjem znatnije ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir na ulici gde se nalazio veći broj ljudi koji su prethodno bili gosti u ugostiteljskom objektu, i kao slučajni prolaznici. Takođe, tada je MUP prikazao i filmsko hapšenje osumnjičenih napdača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading