OVAKO JE IZGLEDALO SPASAVANJE LEKARA SA VMA NA AUTOKOMANDI: Braća i pregovarači odgovorili doktora od samoubistva!

Autor:

Hronika

24.10.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto je nesrećni čovek hteo da se ubije nije poznato.

OVAKO JE IZGLEDALO SPASAVANJE LEKARA SA VMA NA AUTOKOMANDI: Braća i pregovarači odgovorili doktora od samoubistva!

Foto: FOTO TANJUG MILOS MILIVOJEVIC

Lekar Ž.K.(55) koji je preksinoć pretio samoubistvom na Autokomandi, sproveden je i prevezen u nadležnu psihijatrijsku ustanovu, gde će biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

Na lice mesta stigla su doktoreva braća, koji su i preuzeli pancire od policije kako bi pokušali da ga spreče, u njegovoj nameri.

- Braća su na njega imala mnogo jak uticaj, ali i policijski tim pregovarača tu je uradio veliki posao, pričom smo uspeli da dođemo do rešenja - kaže izvor koji se zatekao na licu mesta za portal Republika.rs

Policija i pregovarački tim su brzo intervenisali, a nakon dugih pregovora, lekar je na kraju predao svoje oružje policiji.

Za portal Republika.rs Marija Kržić, pregovarač-psiholog član Pregovaračkog tima MUP i pripadnik Žandarmerije nedavno je opisala kako izgleda spasavanje. Ona nam je rekla da njen tim gotovo svakog samoubicu ili opasno lice ubedio da smrt ili povređivanje nije rešenje, ali i da do tog zaključka nikada ne dolaze prevarama ili trikovima, kao što se to može videti u filmskim scenama.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Marija Kržić - pregovarač-psiholog

Prema njenim rečima, vrlo je bitno da pregovarači osobi koja je u krizi stave do znanja da nije sama i da postoji izbor za izlaz iz iste.

- Retko se dešava da čovek ostane baš sam na svetu, uvek može biti tu bar neki prijatelj. Međutim, i kada osoba koja želi da skoči s mosta vidi nas ili policiju, i tada može da shvati da nije sama, da neko brine za nju. Dokle god ste u životu imate izbore, kada ga okončate, nemate ništa. Uvek postoji verovatnoća da vam se nešto desi. A ako baš ne znamo kako da promenimo život, uz nečiju pomoć možemo da naučimo. Moj tim i ja smo u svakom trenutku spremni da odemo na teren i nekom pomognemo. Nema veze ni da li sam ja te večeri u pripravnosti, nije mi problem ni usred noći da me probude da odem gde god treba. Zato ovaj posao moraju da rade oni koji ga vole i koji imaju ličnu motivaciju - zaključuje Marija Kržić, psiholog-pregovarač u specijalnom timu MUP.

Pregovarački tim MUP, da podsetimo,učestvovao je prekjuče još jedan život u Beogradu, na Autokomandi. Tamo je Željko K. (55) iz Beograda sprečen da izvrši samoubistvo, a drama je trajala skoro sat. Zašto se nesrećni čovek odlučio da podigne ruku na sebe nije poznato.

Željko K. pozvao je policiju oko 19:45 sati, rekavši da planira da izvrši samoubistvo. On se nalazio u parku u blizini solitera 6 u Ulici Ljutice Bogdana i držao je pištolj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading