OPTUŽNICA ZA DVOJICU KOJI SU NAPRAVILI FILMSKU SAČEKUŠU ZA SINA PREDSEDNIKA VLADE RS: Pretili mu da će ga ubiti, a onda...

Autor:

Hronika

19.10.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na sina Radovana Viškovića se dogodio 20. septembra 2023.

OPTUŽNICA ZA DVOJICU KOJI SU NAPRAVILI FILMSKU SAČEKUŠU ZA SINA PREDSEDNIKA VLADE RS: Pretili mu da će ga ubiti, a onda...

Foto: Tanjug, Pixabay.com

Policija sankcionisala nasilje

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana 19.10.2023. godine podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog S. M. (26) i okrivljenog P. M. (28) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo Ugrožavanje sigurnosti u saizvršilaštvu.

Naime oni su 20. septembra 2023. godine, u Beogradu, na Novom Beogradu, u ulici  Surčinska kod UR "Kod deda Stavre", ugrozili sigurnost više lica pretnjom po život.

Oni su napali V. M., B. D, S. Ž, T. V. i T. P., na parkingu ispred objekta, tako što su zaustavili vozilo gde se nalazio oštećeni sa obezbeđenjem, nakon čega je okrivljeni M. S. oštećenom sinu predsednika Vlade Republike Srpske rekao "Mi tebe čekamo i mi znamo ko si ti".

Tada su okrivljeni izašli iz vozila, ušli u verbalnu raspravu sa oštećenim i pripadnicima obezbeđenja, da bi potom oštećeni u strahu za svoj život odgurnuo okrivljenog M. P., potom su okrivljeni ušli u svoje vozilo i krenuli ka Surčinu, a kada su gosti iz pomenutog objekta dolazili do parkinga ispred, okrivljeni su svojim vozilom i to velikom brzinom prošli pored prisutnih lica, kojom radnjom su izazvali strah i ugroženost kod oštećenih, te je zbog zabinutosti za bezbednost svih lica događaj prijavljen policiji.

Imajući u vidu prethodnu višestruku osuđivanost okrivljenog S. M., tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i sedam meseci, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dok je u odnosu na okrivljenog P. M. tužilaštvo predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od osam meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading