HARAO BEOGRADOM! UKRAO 200.000 HILJADA DINARA IZ ŠTAMPARIJE: Opljačkao više od 20 objekata, policija mu pronašla i narkotike!

Autor:

Hronika

16.09.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lopov je harao na području Novog Beograda, Savskog Venca i Starog grada.

HARAO BEOGRADOM! UKRAO 200.000 HILJADA DINARA IZ ŠTAMPARIJE: Opljačkao više od 20 objekata, policija mu pronašla i narkotike!

Foto: shutterstock

Pljačkaš

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje Nemanji K. (28) zbog teške krađe, saznaju beogradski mediji.

Prema nezvaničnim saznanjima, nakon intenzivnog operativnog rada nakon sto je obio prostorije jedne štamparije, i iz metalne kase koja se u njoj nalazila ukrao 200.000 dinara.

- Kod njega je pronađen novac i alat za obijanje, a sumnja se da je ranije na sličan način obio i opljačkao 11 sličnih objekata i još 10 takvih na području Novog Beograda, Savskog Venca i Starog grada - kaže izvor upoznat sa slučajem, piše Blic.

Kako se nezvanično saznaje, kod njega je pronađen i spid pa će protiv njega biti pokrenut postupak i za posedovanje narkotika.

Da pojasnim, teška krađa propisana je u članu 204. Krivičnog zakonika koji kaže da će se učinilac dela krađe kazniti se zatvorom od jedne do osam godina, ako je krađa izvršena:

- Obijanjem ili provaljivanjem zatvorenih zgrada, stanova, soba, kasa, ormana ili drugih zatvorenih prostora ili savlađivanjem mehaničkih, elektronskih ili drugih većih prepreka

- Od strane grupe lica;

- Na naročito opasan ili naročito drzak način;

- Od strane lica koje je pri sebi imalo kakvo oružje ili opasno oruđe radi napada ili odbrane;

- Za vreme požara, poplave, zemljotresa ili drugog udesa;

- Iskorišćavanjem bespomoćnosti ili drugog teškog stanja nekog lica.

Kaznom će se kazniti i učinilac dela krađe ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara.

Takođe kazniće se i učinilac dela krađe, bez obzira na vrednost ukradene stvari, ako ukradena stvar predstavlja kulturno dobro, odnosno dobro koje uživa prethodnu zaštitu ili prirodno dobro ili ukradena stvar predstavlja javni uređaj za vodu, kanalizaciju, toplotu, gas, električnu ili drugu energiju ili uređaje sistema javnog saobraćaja i veza, odnosno delove tih uređaja.

Ako je delo izvršeno od strane organizovane kriminalne grupe ili ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading